FC Marlène vrouwen deelnemer Futsal Women’s European Champions

Sport
De speelsters van FC Marlène vrouwen gaan hun geluk beproeven in Spanje.
De speelsters van FC Marlène vrouwen gaan hun geluk beproeven in Spanje. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De FC Marlène vrouwen nemen van 19 tot en met 22 december deel aan de Futsal Women’s European Champions in Spanje. De ploeg van trainer Mo Bouchibti speelt daar onder andere tegen de landskampioenen van Spanje (Burela FS), Italië (Bitonto C5) en Portugal (SL Benfica).

Het toernooi wordt gespeeld in een Final 4 constructie. Na een poulefase spelen de nummer 1 en 2 in de grote finale om de Europese titel.

Grootmachten

De drie tegenstanders zijn ware grootmachten in vergelijking met FC Marlène. De speelsters zijn veelal full-prof, trainen 4 à 5 keer in de week en wedstrijden worden veelal live uitgezonden op de landelijke televisie. Wedstrijden onder hoge druk zijn voor het team van FC Marlène een prachtige uitdaging.

Programma

  • dinsdag 19 december 20.30 uur: Burela FS - FC Marlène
  • woensdag 20 december 18.00 uur: Bitonto C5 - FC Marlène
  • donderdag 21 december 18.00 uur: FC Marlène - SL Benfica
  • vrijdag 22 december 20.30 uur: finale tussen de nummers 1 en 2 uit de poule

Blessures

De ploeg van Mo Bouchibti kampt dit seizoen met de nodige blessures. Mila Wittebrood, Chantal Hendriksen en Maggy Chapel zijn langdurig afwezig. De inzet van topscorer Simone Hand is nog twijfelachtig. Toch gaan de FC Marlène vrouwen met een goed gevoel richting Spanje. Ze staan fier bovenaan in de Eredivisie en zijn daar nog ongeslagen. Ook aanwinst Niekie Pellens begint steeds beter haar draai te vinden. 

Acties

Omdat dit alles helaas niet gratis en voor niets is, organiseren de vrouwen een aantal acties om de Europese droom te ondersteunen. Zo organiseert de selectie maandag 4 december samen met Restaurant Gewoon Lekker een ‘onbeperkt proeven’-avond. Een groot deel van de inkomsten komt ten goede aan de reiskosten. Lokale band The Modern Tree ondersteunt de avond muzikaal. Daarnaast is het mogelijk om een donatie te geven. Elk bedrag wordt enorm gewaardeerd!

Meer informatie en reserveren voor de avond bij Gewoon Lekker kan via www.fcmarlene.nl/spanje.