Beginnerscursus bridgen bij bridgeclub Cross Ruff

Sport
Bridgen houdt de geest scherp.
Bridgen houdt de geest scherp. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Bridge is niet zomaar een kaartspel, waarbij winst of verlies van het toeval afhangt, maar een denksport die je uitdaagt om door het trekken van logische conclusies, beter te spelen dan je tegenstanders. Daarnaast ontmoet je als bridger veel nieuwe mensen, waarbij niet zelden hechte vriendschappen ontstaan.

Bridge heeft de naam moeilijk te zijn en elitair. Niets is echter minder waar. De basisregels van bridge zijn niet zo moeilijk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen. Maar om een hoger niveau te bereiken moet je er, net als bij andere denksporten, wel wat voor doen. Bridge is leuk en houdt de geest scherp. Tienduizenden Nederlanders, ongeacht rang of stand en in alle leeftijdscategorieën, beleven wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Een vaak gehoorde opmerking is, “was ik hier maar eerder aan begonnen”.

Bridgeclub Cross Ruff organiseert in januari een bridgecursus voor beginners op de dinsdagavond en/of vrijdagmiddag in café De Swan aan de Middenweg 178 in Heerhugowaard. De cursus bestaat uit twaalf lessen van 2,5 uur, gegeven door een gediplomeerd docent. Iets voor jou? Kijk voor informatie of aanmelden op 4042.bridge.nl of bel 06-53192642.