Turn Totaal op vier locaties vol in de prijzen

Sport
De turn(st)ers van TTL hebben allemaal flink hun best gedaan afgelopen weekend
De turn(st)ers van TTL hebben allemaal flink hun best gedaan afgelopen weekend (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Afgelopen twee weekend had Turn Totaal Langedijk een goed gevuld wedstrijdprogramma op vier locaties. Er stond zelfs een reis naar het Italiaanse Lignano Sabiodora op de kalender.

Coaches Stefan van der Vliet en Boy Kuiper zijn namelijk als sporter nog zeer actief in het trampolinespringen bij TTL. Samen met andere topspringers uit Nederland deden ze bij de heren senioren mee aan het Mid-Europees Kampioenschap Teamgym. Met name bij minitrampoline los en pegasus brachten ze het er goed van af, daarmee eindigden ze als tweede van de zes deelnemende landen. Op tumbling werden ze derde.

Dichter bij huis, in Waalwijk, scoorden Timo Veldt en Jurre Bakker tijdens hun eerste landelijke kwalificatiewedstrijd zilver. Samen met twee sporters uit Kampen vormden ze een juniorenteam in de derde divisie. Eveneens op dat niveau had Turn Totaal een seniorenteam samengesteld met Noah Jongenburger, Mees Bakker, Zeno van Esch en Dave Peijnenburg. Vanwege hun internationale toernooi ontbraken coaches Stefan en Boy. Het team werd dus solo begeleid door Kayne Jongenburger en dat ging heel soepel, getuige de tweede plaats in de eindrangschikking.

Het afgelopen weekend deden in Den Helder totaal achttien TTL-meisjes en dames mee. De allerjongsten turnden in de middenbouw niveau 6 hun eerste echte grote wedstrijd buiten de club. Dat was best spannend voor Khloé Williams, Moïse van Stroe, Ilse Bangma, Tess Brink en Jill Kraakman. Na een reeks mooie oefeningen mochten zij nog wat onwennig maar heel trots als tweede plaatsnemen op het erepodium.

Bij de categorie jeugd supplement G streden Lilly Blok, Juul Bootsman, Fem Rootlieb, Fem van Gennip, Adyne Dekker en Roos van de Gulik om de prijzen. Ze gingen uitstekend van start op sprong en brug, maar op balk verliep het bij een paar turnsters wat minder stabiel. Uiteindelijk bleken ze evengoed een voldoende ruime marge te hebben opgebouwd waardoor ook dit team het zilver mee naar huis nam.

Jeugdturnster Dewi Meijer draaide mee in een gemixt team supplement F uit Schagen. Na een prima meerkamp was net als bij de voorgaande teams de tweede plek haar beloning.

Saar Vestering, Lola Blotevogel en Lotte Taam hadden in de middenbouw niveau 4 te maken met forse tegenstand want ze moesten het gedrieën opnemen tegen teams met zes deelnemers. Als het niet zo geweldig was zou je het bijna saai noemen: óók voor hen werd het een zilveren plak in de eindrangschikking.

Tenslotte werd deze uitzonderlijke fraaie reeks tweede plaatsen dan toch nog doorbroken dankzij het goud voor Daniek van der Helm, Famke Derksen en Quinty Hink. Zij formeerden een vijftal samen met een meisje uit Heerhugowaard en Schagen en draaiden een fantastische vierkamp bij de jeugd en junioren supplement E.

Voor een derde medaille-kleur en daarmee een mooi afgerond podiumweekend moest TTL in Amsterdam zijn. Daar was het Jessie van Aanholt, onlangs nog als clubkampioene gekroond bij Turn Totaal, die in een sterk deelnemersveld bij de senioren supplement D het brons voor zich opeiste.

Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl