Open Langedijker Kampioenschap driebanden

Sport
Biljart is een veelgespeelde sport in Langedijk
Biljart is een veelgespeelde sport in Langedijk (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - In de maand december staan er op de biljartkalender van Langedijk twee geweldige biljarttoernooien. Het Oliebollentoernooi van 27 t/m 29 december en het Michel van Straaten toernooi op zaterdag 9 december. Beiden in Café de Heerlijkheid in Oudkarspel.

Maar als het vuurwerk gedoofd is, alle oliebollen verorberd en de kerstboom weer op zolder of terug in de natuur is geplaatst, dan start het biljartseizoen van 2024 met het Open Langedijker Kampioenschappen driebanden editie 2024.

Vanaf zaterdag 6 januari zijn Jeroen en Gudy Zegers, van eetcafé de Knip weer de gastheer- en vrouw van dit Langedijker kampioenschap. Op zaterdag 6, zondag 7 en dinsdag 9 januari wordt de eerste ronde van poulewedstrijden gespeeld. De tweede ronde wedstrijden worden gespeeld op woensdag 10 en donderdag 11 januari. En op vrijdag 12 januari wordt de finaleronde gespeeld. Titelverdediger is Mark Schouten, de winnaar van editie 2023.

Er wordt gespeeld op het eigen gemiddeld aantal caramboles van de biljarter. Hierdoor kan elke biljarter op zijn eigen niveau deelnemen aan dit driebandentoernooi. In de vorige edities is al wel gebleken dat dit kan leiden tot spannende partijen driebandenbiljart.

Inschrijven kan nog via: renemul@hotmail.com