Van der Voort Crossduathlon met hardlopen en mountainbiken

Sport
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Zondag 18 februari vindt na een succesvolle eerste editie vorig jaar, nu de tweede editie van de Crossduathlon in het Park van Luna plaats. 

Het buitensporten heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Hardlopen en ATB-en wordt door veel mensen in hun vrije tijd beoefent. Triatlonvereniging DTC uit Heerhugowaard speelt hier op in door een duathlon te organiseren, een combinatie van lopen en fietsen.

De onderdelen van de Van der Voort Crossduathlon bestaan uit 5 kilometer hardlopen door het park, gevolgd door 10,5 km fietsen waarbij deels over het ATB-parcours wordt gereden en deels over gras en gravelpaden. Tot slot wordt er 2,5 kilometer gelopen. De start is om 10.00 uur voor de volwassenen. Ook jeugd (tot en met 17 jaar) is welkom. Zij starten om 10.10 uur en voor hen is de eerste loopronde ingekort tot 2,5 kilometer lopen. Daarna volgen zij het volledige parcours. Er kan individueel of in een duo worden meegedaan waarbij één deelnemer het lopen voor zijn/haar rekening neemt en de ander het mountainbiken. Het dragen van een helm tijdens het fietsen is verplicht. Voor iedereen ligt er na afloop een leuke goodiebag klaar.

Het oostelijke deel van het Park van Luna, naast het BP-station zal die zondag voor een groot deel zijn afgesloten voor ander verkeer. Deelnemers en supporters kunnen parkeren op het parkeerterrein van de Sportlagune. Meedoen aan de Crossduathlon, kan door vooraf in te schrijven tot en met 14 februari via www.ntbinschrijvingen.nl of via www.dtc-triatlon.nl. Op de dag zelf inschrijven is ook mogelijk. De deelnemers aanmoedigen kan altijd. Iedereen is van harte welkom.