Zaalvoetbal: FC Broederschap verovert plek in linkerrijtje na ruime zege

Sport
Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Een overwinning met een minimaal verschil was voldoende voor Loogman Carwash Heerhugowaard om de koppositie in de DEZA Kozijnen-Cup in handen te houden. Tegen Bouwbedrijf Bert Groot kwam het al vroeg op voorsprong na een treffer van Jef Bruin. Dennis Haisma verdubbelde de voorsprong in de tiende minuut en hiermee leek de lijstaanvoerder op weg naar een simpele overwinning. Bouwbedrijf Bert Groot deed echter wat terug via Bas van der Veldt en maakte er zo weer een wedstrijd van. Verdere doelpunten bleven uit in dit duel (eindstand 2-1) en zo kon Loogman Carwash Heerhugowaard weer drie belangrijke punten aan haar totaal toevoegen. 

Gofilex won met dezelfde cijfers van ZVV De Draai / D&B The Facility Group en blijft in het spoor van de koploper. Maarten Demaret zette de nummer twee van de ranglijst in de elfde minuut op voorsprong, maar Brian Winters bracht aan het begin van de tweede helft de score weer in evenwicht. Lang leek een puntendeling in dit duel onvermijdelijk, maar in de slotfase was het Marou Man die Gofilex naar de overwinning schoot: 1-2.

FC Alkmaar moet even pas op de plaats maken na een nederlaag tegen L’Arcade. De openingstreffer was nog wel voor FC Alkmaar dankzij Anouar Senbati, maar hierna nam L’Arcade het heft in handen. De achterstand werd al snel omgebogen in een voorsprong, waarna de ploeg alleen maar verder doordrukte. Uiteindelijk resulteerde dit in zes opeenvolgende goals, waarvan Lex Rendering en Tijn van Santen er ieder twee voor hun rekening namen. FC Alkmaar kwam in de laatste vijf minuten nog wel dichterbij door onder meer twee doelpunten van Amar Koning, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen: 6-4. 

Sunrise zonwering kende tegen Esdegé-Reigersdaal een flitsende start en had na tien minuten al een 0-5 voorsprong in handen. Daan Poel en Ton Roos verkleinden het gat hierna wel wat, maar moesten toezien hoe Sunrise zonwering al snel de marge van vijf weer herstelde. In het restant van de wedstrijd vonden beide ploegen allebei nog twee keer het net, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-9. Thimo Roemburg had met vier treffers een groot aandeel in de overwinning van Sunrise. 

Plek zes in nu in handen van FC Broederschap, dat na een vroege achterstand niet meer in de problemen kwam tegen Exprss koeriersdiensten. Kick Hoogewerf bracht Exprss in de tweede minuut al op voorsprong, maar halverwege keek zijn ploeg tegen een 4-1 achterstand aan. Hierna probeerde Exprss koeriersdiensten nog terug te komen in de wedstrijd, maar dichter dan een verschil van twee goals zou het niet meer komen. In de slotfase liep FC Broederschap uiteindelijk uit naar een 7-3 overwinning, na goals van George Ntaviglakis en Elhoucine Elgane. 

Katsma / Van Vilsteren Schilderwerken boekte tijdens de vorige speelronde de eerste overwinning van het seizoen en gaf deze zege een knap vervolg tegen MEUBELZORG, dat zakt naar de zevende plaats. Dylan van Bekkum Marks hielp Katsma / Van Vilsteren Schilderwerken met twee vroege treffers aan een droomstart, waarna het verschil gedurende de wedstrijd alleen maar groter werd. Twee goals van Querijn van Pel en een van Sven Schoenmaker waren goed voor een 0-5 voorsprong en pas vijf minuten voor tijd redde Eugène van der San de eer van MEUBELZORG. Ferry Wolse beperkte de schade nog wat meer in de slotfase, maar de 2-5 nederlaag kon niet meer worden afgewend

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl.