Zaalvoetbal: Joris Dekker Bouw deelt tik uit in titelstrijd

Sport
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In een rechtstreeks duel om de koppositie in de Jos Kamp Assurantiën-Cup heeft Joris Dekker Bouw bewezen dat het momenteel de sterkste is. Voorafgaand was het verschil met achtervolger Jos Kamp Assurantiën slechts één punt en dus stond er veel op het spel. Joris Dekker Bouw leek echter geen last van zenuwen te hebben en nam na zeven minuten al een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Sam van de Crommert en Rick Does. 

Rick Schilder bracht aan het begin van de tweede helft de spanning terug in de wedstrijd, maar al snel herstelde de koploper de marge van twee via een doelpunt van Jeroen van Stralen. Dankzij goals van Roald Zoet en Does werd het verschil uiteindelijk onoverbrugbaar, al wist Schilder vlak voor tijd de schade nog een beetje te beperken: 2-5. Het verschil tussen beide ploegen is nu vier punten in het voordeel van Joris Dekker Bouw, dat dankzij deze overwinning een belangrijke stap richting het kampioenschap zette. 

Van Dijk Borstelwerken.nl liep in de slotfase tegen puntverlies aan en moet nu al een gat van negen punten ten opzichte van Joris Dekker Bouw laten. Tegen New Basic keek het na twaalf minuten tegen een 0-2 achterstand aan, nadat Reza Diemeer twee keer het net had gevonden. Pas in de 29e minuut zorgde Jordy Wijdenes voor de aansluitingstreffer, maar dit was wel de start van een sterke fase van de nummer drie van de ranglijst. Niet viel later was de score namelijk in evenwicht en uiteindelijk nam Van Dijk Borstelwerken.nl zelfs de leiding na een goal van Oscar Laarman. New Basic herpakte zich uiteindelijk toch nog en sleepte na een late eigen treffer van Niels Commandeur (3-3) toch nog een punt uit het vuur. 

NVDB deed goede zaken in de strijd om de bovenste plekken en heeft na de 3-1 overwinning op Adviesgroep het Raadhuis slechts één punt achterstand op de derde plek. Mike van Kemenade opende al in de eerste minuut de score namens NVDB, maar Paul Odijk deed snel wat terug. Maikel Kruidenberg hielp NVDB een kwartier voor tijd aan een nieuwe voorsprong en uiteindelijk was de 3-1 van Martijn Veldboer beslissend in deze wedstrijd.

Zonneveld Elektro liet de kans liggen om Adviesgroep het Raadhuis te passeren op de ranglijst na een nederlaag tegen Stuijt Infra GWW. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht en de eerste helft werd dan ook afgesloten met een gelijke stand. In de 23e minuut kwam de hekkensluiter voor het eerst op voorsprong na een doelpunt van Jeroen Bel, maar vrijwel direct was het weer gelijk dankzij Eliseo Cardenas. Diezelfde Cardenas schoot Zonneveld Elektro ook naar de 3-2, maar zijn ploeg was niet in staat om de voorsprong lang te verdedigen. Jeroen Stam bracht Stuijt Infra GWW in de 31e minuut langszij, waarna het initiatief steeds meer overgenomen werd. Stam nam ook de 3-4 voor zijn rekening en na twee goals van Remon Zilver waren de drie punten binnen voor Stuijt Infra GWW, dat nog wel een late tegentreffer incasseerde: 4-6. 

Het duel tussen Chelsea en Tips Thailand was er een tussen de nummers acht en negen van de ranglijst en dus schoten beide ploegen weinig op met de uiteindelijke puntendeling. Yorick Gordijn brak in de twaalfde minuut de ban namens Chelsea, dat hierna moest toezien hoe Tips Thailand deze achterstand omboog in een voorsprong na doelpunten van Danny Kroon en Niels de Block. Vlak voor tijd wist Chelsea in ieder geval haar tegenstander onder zich te houden op de ranglijst nadat een goal van Richard van Avezaath goed was voor de 2-2 eindstand.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl