Zaalvoetbal: Loogman Carwash verstevigt koppositie na winst in spannende topper

Sport
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - In de DEZA Kozijnen-Cup heeft Loogman Carwash Heerhugowaard een gevoelige tik uitgedeeld aan concurrent Gofilex. Beide ploegen namen het tegen elkaar op met als inzet de koppositie, die verdedigd werd door Loogman Carwash Heerhugowaard maar overgenomen kon worden door Gofilex bij winst. Een vroege treffer van Rik Heeringa betekende een fijne start voor de koploper, dat na een kwartier deze voorsprong wist te verdubbelen via een doelpunt van Jef Bruin. 

Joeri Bankras bracht Gofilex niet veel later terug in de wedstrijd en zo was er nog voldoende tijd om de schade te repareren. Doelpunten bleken echter schaars te zijn in deze topper en uiteindelijk wist Loogman Carwash Heerhugowaard deze minimale voorsprong over de streep te trekken. Dankzij deze 1-2 overwinning is de voorsprong op Gofilex vergroot naar vijf punten en kent het nu FC Alkmaar als eerste achtervolger. Deze ploeg wipte namelijk over Gofilex naar plek twee door een 1-3 overwinning op Sunrise zonwering. Het was al snel raak voor FC Alkmaar, dat een vroege voorsprong nam na een doelpunt van Nassim Benameur. Twee snelle treffers van Anouar Senbati en Manuell Bosscher aan het begin van de twee helft bleken beslissend te zijn voor de nieuwe nummer twee. Brennain Meiboom wist een kwartier voor tijd nog wel de eer van Sunrise zonwering te redden, maar dichter zou het niet komen: 1-3.

L’Arcade blijft zich ook mengen in de strijd om de promotieplaatsen en deed goede zaken door ZVV De Draai / D&B The Facility Group met een ruim verschil te kloppen. Beide ploegen vonden al vroeg in het duel het net, maar hierna denderde L’Arcade hard door. Dit resulteerde in een voorsprong van maar liefst 6-1 na slechts twaalf minuten. In het vervolg nam de scoringsdrift van L’Arcade ietsjes af, maar uiteindelijk bleef het domineren en noteerde het een klinkende 10-2 overwinning. Vijf verschillende spelers waren trefzeker namens L’Arcade, waarvan Bas Winter met drie goals de meest productieve was. Dave Hottentot nam beide doelpunten van ZVV De Draai / D&B The Facility Group voor zijn rekening. 

MEUBELZORG is terug in het linkerrijtje nadat het in een rechtstreeks duel FC Broederschap met 1-3 versloeg. Doelpunten van Dennis Leeuwenburgh, Rutger Hennen en Edwin Carmona Martinez waren goed voor drie belangrijke punten en de overwinning kwam ondanks de tegentreffer van Mohamed Madi nooit echt in gevaar.

Esdegé-Reigersdaal was goed op schot tegen Exprss Koeriersdiensten en won het doelpuntrijke duel met 9-4. Vooral nieuwkomer Kevin El Amrani bleek een versterking te zijn voor Esdegé-Reigersdaal; met vier doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de overwinning. Aan de kant van Exprss Koeriersdiensten was Kick Hoogewerf met eveneens vier goals goed op dreef, maar het bleek niet genoeg te zijn voor zijn ploeg om uiteindelijk deze ruime nederlaag te voorkomen. 

Bouwbedrijf Bert Groot en Katsma / Van Vilsteren Schilderwerken bivakkeren allebei in de onderste regionen en konden een overwinning goed gebruiken. Toch moesten beide teams genoegen nemen met een punt na een duel waarin in totaal zes keer gescoord werd: 3-3. Niels Brammer was met twee goals belangrijk voor Bouwbedrijf Bert Groot, terwijl aan de kant van Katsma / Van Vilsteren Schilderwerken drie verschillende spelers trefzeker waren.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl.