Pater Jan Smitschool is dé schoolzwemkampioen van Heerhugowaard

Sport
Klaar voor de start... AF!
Klaar voor de start... AF! (Foto: Emma Kerkhofs)

HEERHUGOWAARD - Maar liefst 72 kinderen verschenen zaterdag 24 februari aan de start van de schoolzwemkampioenschappen van Heerhugowaard. Zwemvereniging AquaWaarD organiseerde dit kampioenschap, waarvoor alle basisschoolkinderen uit de groepen 3 tot en met 8 zich konden opgeven, in zwembad Waardergolf. In 36 zwemseries namen zij het eind van de middag tegen elkaar op. Alle kinderen sprintten op hun hardst één baan schoolslag, één baan rugcrawl en één baan borstcrawl. De kinderen van de Pater Jan Smitschool eindigden in de medaillespiegel het hoogst en namen de overwinningsbokaal in ontvangst.

Na het succes van vorig jaar besloot AquaWaarD dit jaar wederom de kampioenschappen te organiseren. Het sportakkoord van Dijk en Waard gaf hier de mogelijkheid toe, aangezien zij schooltoernooien ondersteunen. Leerlingen konden zich individueel aanmelden, maar kwamen ook voor hun school uit. Dit resulteerde ertoe dat al snel het maximum aantal inschrijvingen werd bereikt. “Omdat we vorig jaar zo’n lange wachtlijst hadden hebben we het programma uitgebreid, waardoor er dit keer maar liefst 72 zwemmers konden deelnemen. Ook dit keer zaten we snel vol en konden we de wachtlijst weer aanzetten.”

Al met al was het kampioenschap een succes dankzij de inzet van de vele officials en de vrijwilligers van AquaWaarD, die in groten getale aanwezig waren om de kinderen te begeleiden. “We hopen de interesse in de zwemsport weer even flink aangewakkerd te hebben in de gemeente”, aldus de organiserende vereniging. “Uiteraard zijn de kinderen altijd welkom om het wedstrijdzwemmen nog wat verder op te pakken bij onze club.” 

Winnaars

De eerste plaatsen werden behaald door Tess Blaauw (Pater Jan Smitschool), Maes Kossen (Familieschool), Vinz Bartelings van der Deure (de Zeppelin), Gwen Heijnis (de Boomladder), Jaycen van der Velden (Pater Jan Smitschool), Elisa Kossen (Familieschool), Don de Ridder (Zevensprong), Hailey van der Velden (Pater Jan Smitschool), Javi Hewitt (de Zeppelin) en Aidan Elhorst (Pater Jan Smitschool). Maar ook alle andere deelnemende zwemmers mogen zich winnaars noemen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding