Welke basisschool wint dit jaar het schoolvoetbaltoernooi Dijk en Waard?

Sport
Eén van de winnende teams van vorig jaar, de meisjes van groep 7-8 van De Vlindertuin.
Eén van de winnende teams van vorig jaar, de meisjes van groep 7-8 van De Vlindertuin. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Het tweede schoolvoetbaltoernooi van Dijk en Waard staat in de startblokken! Vanaf woensdag 13 maart is er op het complex van SVW ‘27 aan de Parklaan in Heerhugowaard weer zes dagen lang schoolvoetbal te bewonderen. In totaal doen maar liefst 150 teams mee en zijn 29 van de 30 basisscholen in Dijk en Waard vertegenwoordigd. Daarmee is het met recht een van de grootste schoolvoetbaltoernooien van Noord-Holland!

De voorronden worden gespeeld op woensdag 13, vrijdag 15, woensdag 20 en vrijdag 22 maart en de finaledagen zijn woensdag 3 en vrijdag 5 april. Er wordt gespeeld in vier categorieën: jongens groep 5-6, meisjes groep 5-6, jongens groep 7-8 en meisjes groep 7-8. De jongste kinderen spelen op kwartveldjes, de oudere kinderen op halve veldjes. 

Tijdens de voorronden wordt er in poules gespeeld; de beste 16 teams per categorie gaan door naar de finaledagen. Dan volgt een soort knock-outsysteem, zodat de beste teams komen bovendrijven. De wedstrijden beginnen alle dagen om 15.30 uur. Dit heeft te maken met het lesprogramma op de diverse scholen; sommige scholen zijn pas om 14.30 uur uit. 

Vrijwilligers

De organisatie is blij dat er ook dit jaar weer veel vrijwilligers betrokken zijn bij dit grote toernooi. De EHBO is elke speeldag met enkele mensen aanwezig. Ook met de sponsors is de organisatie in zijn nopjes. Dit toernooi is mogelijk dankzij de steun van de gemeente Dijk en Waard, de HUBO bouwmarkt aan de Middenweg en Jos Kamp Assurantiën/SNS Bank. Wil je de kinderen aanmoedigen? Daar doe je ze een heel groot plezier mee. De toegang is gratis.