Marit (13) en Jonna (11) schaatsen 150 rondjes voor Stichting Hartekind

Sport
De schaatszussen Molhoek, vol goede moed op het ijs.
De schaatszussen Molhoek, vol goede moed op het ijs. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Daar waar vele bekende toppers uit het mondiale schaatscircuit grote successen vier(d)en en met de regelmaat van de klok records worden verbroken, gaan Marit en Jonna Molhoek samen 150 ronden schaatsen. Dat gaan zij zondag 17 maart doen voor Stichting Hartekind in schaatstempel Thialf Heerenveen.

Het enthousiasme bij Marit (13) en haar 11-jarige zusje Jonna Molhoek spat er vanaf, als je het over schaatsen gaat. Zij schaatsen bij HSC de Draai en gaan er vol voor. Wekelijks trainen zij een aantal keren en doen ze mee aan wedstrijden. Ze maken op deze leeftijd een enorme progressie door en genieten dan ook van hun persoonlijke records. Zo rondde Marit tot dusver de 500 meter al in 53.04 seconden en Jonna in 54.34. Zij beseffen zelf maar al te goed, dat zoiets niet vanzelfsprekend is. 

Voor veel kinderen is dat door omstandigheden niet bereikbaar of erger. Daarom hebben de meiden het hartstochtelijke plan opgepakt om in Heerenveen mee te doen aan het schaatsevenement van Stichting Hartekind. Het moedige doel dat ze met elkaar hebben gesteld, is om gezamenlijk maar liefst 150 ronden te gaan schaatsen.

Noodzakelijk onderzoek

Nog steeds overlijden elk jaar 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking en dat maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot vijftien jaar. Stichting Hartekind is de enige stichting in Nederland, die noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. Daarom schaatsen diverse enthousiaste schaatssporters zondag 17 maart 150 rondjes per team, voor elk overleden Hartekind één. Wie Marit en Jonna wil sponsoren kan voor informatie kijken op hun pagina..