Voorbereidingen Tour de Waard in volle gang: ‘Wij halen alles uit de kast’

Sport
Mike van Vliet op de Middenweg, die nu nog openligt, maar waar in augustus de Tour de Waard weer gehouden wordt.
Mike van Vliet op de Middenweg, die nu nog openligt, maar waar in augustus de Tour de Waard weer gehouden wordt. (Foto: Fer Korver Fotografie)

HEERHUGOWAARD - De Tour de Waard, hét wielerevenement van Heerhugowaard, wordt zondag 18 augustus voor de 53e keer gehouden. De organisatie haalt alles uit de kast om het publiek ook dit jaar weer zoveel mogelijk te laten genieten. De jongere generatie klopt steeds nadrukkelijk op de deur om het stokje over te nemen. Niet alleen bij de vrijwilligers, ook in het bestuur. Zo is Mike van Vliet sinds een aantal jaren betrokken bij de sponsorwerving van het evenement.

Mike kreeg de liefde voor de Tour de Waard met de paplepel ingegoten. Hij komt er al van jongs af aan en groeide op een steenworp afstand van het parcours op. Zijn vader Marc zit al jaren in het bestuur en sinds drie jaar helpt Mike ook mee bij de organisatie. “Ik vind het geweldig om aan hét evenement van Heerhugowaard te mogen bijdragen, en dan ook nog samen met mijn vader”, vertelt Mike enthousiast. “Tour de Waard is een prachtig evenement. Een mooie, grote ronde vol traditie waar altijd veel publiek op afkomt en dat bol staat van de gezelligheid. Dat maakt het ook voor de renners leuk om hier te rijden. Niet voor niets plannen veel Heerhugowaarders hun vakantie op zo’n manier dat ze op tijd weer terug zijn; ze willen het niet missen. Het is voor veel mensen hét hoogtepunt van het jaar.”

Van grote waarde

De voorbereiding voor de editie van deze zomer is inmiddels in volle gang. “Als organisatie zijn wij heel blij dat we een aantal zeer trouwe sponsors hebben, die de Tour de Waard elk jaar opnieuw een warm hart toedragen en na afloop van een editie al toezeggen het jaar erop weer van de partij te zullen zijn”, vertelt Mike, die in het dagelijks leven werkzaam is als Finance Professional en daarmee van grote waarde kan zijn voor het team. “Mijn vader is penningmeester en vroeg mij of ik een aantal taken van hem wilde overnemen. Dat begon drie jaar geleden met de administratie en de facturen, maar inmiddels help ik ook actief bij het werven van sponsors, dus ik heb best een aardig takenpakket gekregen. Maar ik maak daar graag wekelijks tijd voor vrij, want ik vind het hartstikke leuk om te doen.” 


Net als voor veel andere Heerhugowaarders is Tour de Waard ook voor Mike hét hoogtepunt van het jaar. - (Foto: Fer Korver Fotografie)

Skeelerwedstrijd

Het programma van de editie van 2024 is inmiddels bekend. Naast de wielerwedstrijden voor mannen en vrouwen, de sportklasse, de dikkebandenrace voor de jeugd en de wedstrijd voor G-rijders, staat ook dit jaar weer een KNSB-skeelerwedstrijd op de agenda. De samenwerking met de regionale skeelerverenigingen, waarbij de nationale skeelertop naar Heerhugowaard werd gehaald, smaakt naar meer. Een groot aantal vrijwilligers heeft al aangegeven weer te willen helpen met de opbouw van het parcours. Daarnaast is er ook dit jaar weer op en rond het parcours van alles te beleven, zoals diverse leuke attracties voor kinderen in de Raadhuisstraat en gezelligheid en muziek bij de horecabedrijven. Mike: “Om de Tour de Waard mogelijk te maken, zijn we weer begonnen met het verwerven van de benodigde middelen. We hopen dat het regionale bedrijfsleven ons net als voorgaande jaren van harte financieel wil steunen.”

Achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer een topeditie van Tour de Waard van te maken. Wanneer is het evenement voor Mike geslaagd? “Als iedereen een mooie dag beleeft, dan kunnen wij als organisatie terugkijken op een topevenement. Nu maar hopen op mooi weer, want dat is het enige waar we geen invloed op hebben!”

Aanmelden als sponsor? Kijk voor meer informatie op www.tourdewaard.nl.