Virtuosa verzorgt accordeonconcert in Koogerkerk

Uit
Accordeonmuziek op hoog niveau door het kwintet Virtuosa.
Accordeonmuziek op hoog niveau door het kwintet Virtuosa. (Foto: Aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Accordeonkwintet Virtuosageeft zondagmiddag 20 maart een concert in de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude. Virtuosa is een semi-professioneel accordeonkwintet dat Tilburg als thuis basis heeft.

Virtuosa bestaat uit Loes Dircken-de Rooij (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Bout Marcelis (Eindhoven), Wim Roelands (St. Willebrord) en Bianca IJdema (Oude Niedorp). Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen. Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek, als originele accordeon composities. Door de pandemie heeft Virtuosa de afgelopen 2 jaar regelmatig periodes gehad waarin er niet gerepeteerd kon worden. Ook konden er geen concerten gegeven worden. Het kwintet is dus heel erg blij dat er weer kan worden opgetreden.

Afwisselend programma

Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op www.virtuosa.nl vind je informatie over uitgebrachte albums en concerten. Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert.
Zondag 20 maart brengen zij een afwisselend programma ten gehore met bewerkingen van klassieke muziek, levendige volksmuziek, werken van het Motion Trio en natuurlijk de prachtige muziek van Astor Piazzolla. De geweldige akoestiek van de Koogerkerk doet de rest.

Het concert in de Koogerkerk aan de Koog 30 in Zuid Scharwoude begint om 15.30 uur. De kerk is open om 15.00 uur. Toegang bedraagt € 12,50 (bezoekers tot en met 12 jaar: € 7,50). Reserveer je ticket via info@virtuosa.nl.