Druk weekend in Theaterkerk

Uit
Max van der Burg brengt persiflages en herkenbare types in de voorstelling 'Cultureel Erfgoed'.
Max van der Burg brengt persiflages en herkenbare types in de voorstelling 'Cultureel Erfgoed'. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Volle bak komend weekend in de Theaterkerk in Wadway. Vrijdag 6 mei komt Nina de la Parra langs met haar voorstelling ‘Gods Wegen’ en zaterdag 7 mei wordt de vloer vrijgemaakt voor cabaretier Max van der Burg met zijn voorstelling ‘Cultureel Erfgoed’. Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Kijk voor meer info en tickets op www.theaterkerkwadway.nl.

Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Nu staan ze samen op de podia in Nederland. Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo en haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels. Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van Caribbean dancemusic, jazz, blues en house op diverse saxen. ‘Spoken word’ en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk.

Opgegroeid in het Eindhoven van de jaren tachtig zijn bij Max van der Burg de witte sportsokken, frikadellen speciaal en foute synthesizerdeuntjes nooit ver te zoeken. Max valt graag terug op de simpele eerlijkheid van zijn culturele erfgoed, om onze overgevoelige tijd eens goed te fileren. Want als archeologen ons over 5.000 jaar opgraven en de ruïnes van gender-neutrale toiletten aantreffen en al die implantaten, gebleekte tanden en nepnagels, wat zullen zij zich dan afvragen? Max zoekt voor u het antwoord. ‘Cultureel Erfgoed’ is een dynamische en muzikale one-man-show, barstensvol herkenbare types, imitaties en persiflages.