Jozèn & Daan zijn een muzikaal duo en vrienden die al jaren samen muziek maken.
Jozèn & Daan zijn een muzikaal duo en vrienden die al jaren samen muziek maken. (Foto: aangeleverd)

Live Muziek van Artquake tijdens de Broekervaart

Uit

DIJK EN WAARD - Bezoekers en inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis met De Broekervaart mee varen en zo de vele mooie plekken van de gemeente beter leren kennen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard.

De Broekervaart gaat op vier zaterdagen varen, zodat je dit kunt combineren met dé leukste zomerevenementen. Je kunt op deze dagen gezellig een terrasje pakken of heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden. De Broekervaart vaart van de Westdijk, nabij fietsbrug De Krul (N242) naar het Havenplein en/of de sluis in Broek op Langedijk. De routes variëren per dag. Dus stap aan boord en laat je verrassen! Voor De Broekervaart wordt de elektrische open rondvaartboot van Museum BroekerVeiling ingezet. Meer informatie vind je op: www.broekervaart.nl

Akkerschuiten en entertainment

Dit jaar is het, naast de rondvaart over het kanaal, op een aantal dagen ook mogelijk om met een akkerschuit mee te varen. De akkerschuiten vertrekken op 20 en 27 augustus achter de sluis in Broek op Langedijk. Dan is er op het veld achter het sluisgebouw ook entertainment; op 20 augustus van 11.00 tot circa 16.00 uur en op 27 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen kunnen zich laten schminken en is er livemuziek van Artquake: www.art-quake.com.

Artquake is een cultureel jongerenplatform, waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staat. Daarnaast biedt Artquake jong talent een podium. . 

Zaterdag 20 augustus van 12.00 tot 14.00 uur: Sammy Bakker

Singer/songwriter Sammy komt uit Langedijk. Van kleins af aan speelde Sammy bij Cool in musicals en ging op haar 13e naar het Nederlands Kinder Theater. Op haar 16e is ze hiermee gestopt en is ze vervolgens gaan studeren, waardoor ze minder tijd had voor de muziek. Wel bleef ze altijd zingen!


Sammy Bakker- Foto: AGHeeremansPhotography

Vlak voor corona kocht ze een gitaar, en ging zelf gitaar gaan spelen. Na een half jaar wilde ze sneller leren en is ze op les gegaan bij Popschool Your Song. Hier is ze super blij en op haar plek met het spelen van de gitaar. Ondertussen schrijft ze ook eigen liedjes en begeleidt ze zichzelf zingende op de gitaar. Hier haalt ze heel veel plezier uit. Sammy trad met Artquake al eerder op in Het Behouden Huis en tijdens de Streekmarkt Dijk & Waard.

Keira Krijger

Zangeres Keira komt uit Heerhugowaard en zingt ook al van kleins af aan en zat op theaterschool Kids with Attitude. Tijdens en na die tijd heeft zij ook nog aan diverse musicals mee gedaan. Twee jaar geleden is ze begonnen met zangles en rond die tijd ook nog met pianoles. Dit jaar en vorig jaar deed ze mee aan de Grote Prijs van Het Trinitas College. 


Keira Kreiger- AGHeeremansPhotography

Vorig won ze en dit jaar werd ze als muziekduo tweede in de categorie Live begeleid. Recent trad ze op met Artquake in winkelcentrum Broekerveiling en Middenwaard tijdens het 3D Street Painting Festival, in De Geist en ook nog voor de burgemeester Rehwinkel tijdens de kennismaking voor alle inwoners met het nieuwe college van B&W.

Zaterdag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur: Jozèn en Daan

Jozèn & Daan zijn een muzikaal duo en vrienden die al jaren samen muziek maken. In 2013 zijn zij samen gestart in de band ‘Avalanche’. De band won in 2014 De Grote Prijs van het Trinitas College. Na deze prachtige prestatie besloot de band een EP op te nemen met vijf succesnummers uit het eigen geschreven repertoire. Na een aantal mooie jaren raakte de muzieksmaken te ver uit een en is de band opgeheven. Samen muziek maken, schrijven en optreden blijft het mooiste wat er is. Daarom besloten Jozèn & Daan om een duo te starten. Samen willen zij het publiek verblijden met mooie jazz nummers en popsongs in een eigen jasje. Voor alle gelegenheden weten zij de juiste snaar te raken. https://jozendekker.nl/jozen-daan

Daan van Zelm

Gitarist Daan van Zelm komt uit Langedijk. Als kind is hij begonnen met gitaarles in Het Muziekatelier te Alkmaar en sindsdien speelt hij zijn hele leven in verschillende bands, duo’s en projecten. Na de middelbare school heeft Daan Future Planet Studies en Environment & Resource Management gestudeerd aan de UvA en de VU, respectievelijk. Tijdens het studeren heeft de gitaar echter centraal gestaan in zijn leven, en dit uitte zich door het constant volgen van gitaarles en het actief bezig zijn in verschillende bandjes. Na het studeren heeft Daan besloten om een poging te wagen om rond te komen van de muziek, en met de gitaar specifiek. Momenteel speelt hij in het pop-duo Jozèn & Daan dat covers speelt op verschillende gelegenheden, in de Eminem-tribute Berzerk en als vaste invaller bij coverband 8-PM. Hiernaast lopen nog enkele andere projecten onder de radar en is Daan actief met het schrijven van eigen werk. Ook geeft Daan gitaarles aan kinderen en volwassenen in Broek op Langedijk en in Amsterdam. Al met al heeft het plezier in gitaarspelen altijd centraal gestaan in zijn leven, en is hij hard aan het werk om zijn droom van een leven als gitarist tot werkelijkheid te maken.

Singer/songwriter Sammy komt uit Langedijk.
Afbeelding
Zangeres Keira komt uit Heerhugowaard en zingt ook al van kleins af aan,

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vrijwilligers en mantelzorgers in Dijk en Waard worden bedankt Algemeen 30 sep, 11:34
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Wat is er de komende periode te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 30 sep, 09:04
Afbeelding
Cafe Rust Wat 50 jaar al middelpunt Sint Pancras Algemeen 30 sep, 08:49
Logo
Afbeelding
Singer-songwriter Sammy Bakker oefent elke dag om beter te worden Algemeen 29 sep, 16:51
Afbeelding
Gewonde bij ongeluk met vuurwapen 112-nieuws 29 sep, 14:49
Logo
Afbeelding
Waardse Marieke lanceert trilogie bij befaamde uitgeverij HarperCollins Algemeen 29 sep, 14:15
Afbeelding
Henk en Hilde Belderok hosten startbijeenkomst leven met dementie in Cool Algemeen 29 sep, 13:19
Afbeelding
Bibliotheek Kennemerwaard en Huygens College gaan voor samenwerking Algemeen 29 sep, 11:36
Afbeelding
LSVV raakt in de laatste minuut overwinning kwijt Sport 29 sep, 11:27
Afbeelding
Dierendag bij Kinderboerderij Jong Leven Algemeen 29 sep, 10:16
Afbeelding
Tien vragen aan... Ruud Nannes Algemeen 29 sep, 09:50
Afbeelding
Grote opkomst bij feestelijke bijeenkomst jubilerend Taalcafé Algemeen 29 sep, 08:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief