Fado in het Poldermuseum

Uit
FADOpelos2 brengt het Portugese levenslied naar Heerhugowaard.
FADOpelos2 brengt het Portugese levenslied naar Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Muziekliefhebbers kunnen zondagmiddag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur genieten van een optreden van FADOpelos2 in Poldermuseum/Het Oude Gemaal.

Het duo FADOpelos2 bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fadomuziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo diep, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen. In 2017 kwam ze in contact met Tiago, een Portugese gitarist. De muzikale interactie tussen de twee is uitstekend. Ze besloten daarom FADOpelos2 te vormen en de fado te promoten in Nederland.

In 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit en in 2020 volgde ‘Sei de um Rio’. Op beide EP’s is ook eigen werk te horen. Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. In de zomer van 2020 won FADOpelos2 de zangwedstrijd ‘We Want More’ nadat ze de jury wisten te ontroeren. Deze overwinning bracht de twee muzikanten naar een nationale tv-show in Portugal. Hier ontstond een speciaal duet tussen FADOpelos2 en Mariza, die ook in de tv show te zien was. Laat je meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

Reserveer je tickets via www.poldermuseumheerhugowaard.nl