Muziekkring presenteert: Martijn Cornet en Regazze Quartet

Uit
Martijn Cornet en Regazze Quartet.
Martijn Cornet en Regazze Quartet. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert zondag 12 februari vanaf 11.00 uur bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet. Deze musici brengen in de grote zaal van Cool kunst en cultuur een indringende versie van Schuberts ‘Winterreise’ in een arrangement voor bariton en strijkkwartet.

‘Winterreise’ neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. De reeks van 24 liederen is oorspronkelijk geschreven voor een duo van zang en piano. Op verzoek van het Ragazze Quartet, nieuwsgierig naar nieuwe klankkleuren in de liederen, maakte arrangeur Wim ten Have een bewerking van de pianopartij. 

Er is een partituur gecreëerd die het Ragazze en Martijn Cornet op het lijf geschreven is. Op fenomenale wijze verklanken deze musici de sfeer van elk lied. De klankcontrasten waarmee de strijkers het ijzige landschap uitbeelden en het leed van de reiziger uitvergroten is verbluffend. Martijn is een begenadigd zanger die zijn luisteraars tot ademloos toehoren dwingt. Reis mee en ervaar waarom ‘Winterreise’ nog steeds geldt als een van de geniaalste muziekstukken ooit gecomponeerd. 

Kaarten zijn te bestellen via de ticketshop op www.muziekkring.nl, telefonisch via 072-5722299 of op de dag van het concert aan de kassa (alleen pinnen).