Censuur na twintig jaar terug in De Schelvis

Uit
Héle jonge koppies in het beginnende bandje Censuur dat de jaren erna in vele kroegen en feesttenten gegarandeerd stond voor een topavond! Vanavond gaan ze het nog een dunnetjes overdoen in De Schelvis.
Héle jonge koppies in het beginnende bandje Censuur dat de jaren erna in vele kroegen en feesttenten gegarandeerd stond voor een topavond! Vanavond gaan ze het nog een dunnetjes overdoen in De Schelvis. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Zaterdag 4 februari wordt het jubileum van kroegeigenaar Ruben Gieling van café De Schelvis opgeluisterd met een optreden van Censuur: een bandje dat  in 1990 werd opgericht door Marco Schuit en Jack Komen. 

Jack: “We mochten bij Jan Zijp oefenen, die woonde toen vijftig meter van café de Roode Leeuw af. Willem Kleibroek en Martin Baltus kwamen erbij, Martin boerhoop en even later weer Rob Smit en niet veel later kwam Bas F King erbij. Monique Groen werd de zangeres en het repertoire werd uitgebreid. In het begin speelden we vooral in de buurt. Roode Leeuw, Marktzicht en ‘t Roer in Kalverdijk waren vaste plekken. Er volgde een aantal bandwisselingen. Teun Goet kwam in de plaats van Wim Kleibroek en Sam Bakkum verving Marco Schuit. Kim de Boer volgde Monique op en Marcel Kaandorp volgde Bas op. Later kwam Kirsten Tervoort er nog bij in plaats van Kim de Boer. En daarna nog Wendy Spierdijk. Vaste crew voor licht en geluid waren Peter Kooijman , Marco Pieters en Gerard Mettes. Toen we bij Allround artiestenburo geboekt konden worden, speelden we overal, zelfs buiten Noord-Holland! Op 10 juni 2005 was het laatste optreden. Maar nu, bijna 20 jaar later, staan we in De Schelvis! Weliswaar zonder zangeres maar wij, Jack, Bas, Martin, Sam en Teun hebben heel veel zin om de nummers, die we destijds speelden, voor één keer weer op te pakken!”