Zon, muziek een koud biertje en heerlijke proeverijtjes van lokale restaurants. Het zijn de ingrediënten van LekkerLangedijk.
Zon, muziek een koud biertje en heerlijke proeverijtjes van lokale restaurants. Het zijn de ingrediënten van LekkerLangedijk. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

LekkerLangedijk is terug, en hoe!

Uitgaan

DIJK EN WAARD - Na een succesvolle eerste editie in 2019 kan op 27 en 28 mei het bourgondische evenement van Langedijk gelukkig weer worden georganiseerd

Op LekkerLangedijk kun je twee dagen lang genieten van de lekkerste gerechten van de lokale horeca, bijpassende wijntjes, heerlijke dranken, borrels en livemuziek! Lekker centraal, op het plein voor de ‘Sint Jan de Doper’ kerk. In 2019 bedachten de vier jonge Langedijkers Tim Bruin, Steve Hoogeboom, Michael Nijholt en Jeffrey Jonker dit evenement en zeiden vol vertrouwen: LekkerLangedijk wordt een blijvertje! 

Op een feestje hadden de vrienden het erover dat er eigenlijk best weinig te doen is voor jongeren in Langedijk. En vervolgens ontstond een ‘briljant’ idee. Tim: “Met jongeren bedoelen we de groep van 18 tot 65 jaar, en verder iedereen die zich aangesproken voelt. Voor hun houdt het na de Beddenrace, de kermis en de Bokkentocht wel zo’n beetje op. Toch? Daar kun je wel over klagen, maar je kunt er ook wat aan doen!” LekkerLangedijk vindt plaats op het parkeerterrein ter hoogte van de Sint Jan de Doper. Een toplocatie voor LekkerLangedijk. Het eerste idee was om het evenement te houden op het terrein voor de Kloosterhof. Toen we daarover gingen brainstormen met pastoor Bruno, kwam hij met een veel beter idee: Laat mensen de fietsen hun stallen bij Het Kloosterhof - iedereen komt tenslotte op de fiets - en zet de tenten neer op het grote parkeerterrein.” De mannen waren vanzelfsprekend heel blij met deze positieve reactie. In de uitwerking van de plannen krijgt de kerk dan ook niet voor niets een prominente rol, als markant gebouw met een mooie uitstraling en typerend voor het centrum van Langedijk.

Bourgondisch genieten

Na de welbekende verplichte onderbreking is het volgende week weer tijd voor LekkerLangedijk kun je uit eten bij de beste en leukste restaurants uit Langedijk. De restaurants serveren een verkleinde versie van hun heerlijke gerechten met een bijpassende wijn uit hun restaurant, zodat je niet alleen kunt genieten van één of twee gerechten, maar van meerdere gerechten van verschillende restaurants. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk proeven toch? Deelnemende restaurants dit jaar: The Lake, Restaurant Burg, Kolenist Bar & Grill en ‘t Bakkershuys.

Live muziek

Je kunt niet alleen lekker eten en drinken op LekkerLangedijk. Twee dagen lang kun je ook genieten van livemuziek op deze unieke locatie. Op vrijdag onder andere van Paula Leek met haar band, een heerlijk Hollands uurtje met zangers en er wordt in stijl afgesloten met huis DJ Martijn Freshfield. Begin mei stonden ze nog in een uitverkocht Ziggo Dome. Maar op zaterdag 28 mei staat de band gewoon op LekkerLangedijk: The Billy Joel Experience. Een wervelende ode aan Billy Joel door Alexander Broussard en zijn vijfkoppige band (bekend van het SBS6 tv programma Tribute of the bands). Het weekend wordt afgesloten met de hitmachine Guilty.

De poorten gaan beide dagen om 15.30 uur open en om 23.30 uur weer dicht. Daarna is het gezellig nazitten in Biercafé de Roode Leeuw. De Roode Leeuw heeft vrijdag muziek van DJ Jacco Silver en op zaterdag DJ Freshfield.

Winnen!

De laatste kaarten zijn inmiddels in de verkoop. Ga dus snel naar www.LekkerLangedijk.nl en scoor je ticket. Let op: 18+. Nieuwsblad Dijk en Waard mag drie keer twee kaarten weggeven voor de vrijdag. Mail naar redactie.ndw@rodi.nl en maak kans op toegangskaarten!

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Speeltoestel Kanz-Klas officieel in gebruik genomen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kermis Oudkarspel met muziek en zeskamp Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
RADIONL Zomertoer komt met grote namen naar je toe! Uit 22 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Johannes Bosco helpt Oekraïne met sponsoractie voor onderwijs Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Schrijf je nu in voor diverse activiteiten ‘t Kruis Bruist Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Huisartsen Grapendaal en Bok echt uitgedokterd Algemeen 27 jun, 19:58
Afbeelding
Inschrijving activiteiten ‘t Kruis Bruist geopend Algemeen 27 jun, 16:25
Afbeelding
Aanpak overlast recreatieterrein De Leijen Hensbroek Algemeen 27 jun, 15:58
Afbeelding
De Kabel wordt open sportpark en krijgt vijftig tot honderd nieuwe woningen Algemeen 27 jun, 15:13
Afbeelding
Vier Hera-atleten op het podium bij NK atletiek Sport 27 jun, 12:02
Afbeelding
3 juli: Landelijke Zonnekijkdag bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 27 jun, 10:42
Afbeelding
Dorpswandelingen Dijk en Waard weer van start Algemeen 26 jun, 14:49
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief