‘A Tribute to the Blues’ in Poppodium B3

Uitgaan
Verwacht geen avond met uitgerekte, trage bluesnummers maar bereid je voor op een swingende avond vol met bekende hits.
Verwacht geen avond met uitgerekte, trage bluesnummers maar bereid je voor op een swingende avond vol met bekende hits. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS - De Tribute to the Blues Band neemt je mee naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Aan de hand van beeld-, en geluidsfragmenten en natuurlijk de live gespeelde nummers, maak je een muzikale reis door de tijd.

Het theaterprogramma is geschreven door bandleider en gitarist Jos Baltus uit Heerhugowaard: “Theater trok altijd al aan me en ik praat ook graag, dus de combinatie van muziek maken en verhalen vertellen past me wel. Met de komst van de Canadese zanger Kevin Burns heeft de band een grote stap voorwaarts kunnen maken. Kevin is naast een uitstekende zanger ook een echte frontman. Daarnaast is hij een meester op de mondharmonica. Dit instrument, in combinatie met de Hammond van onze toetsenist Wouter Klaase, maakt groot deel uit van ons geluid.” De baspartijen en backing-vocalen worden ingevuld door bassist Jan Bakker uit Schoorl (o.a. Synergy, Sesam) en drummer Frank Stuurman uit Anna Paulowna stuwt de band naar grote hoogte. De Tribute to the Blues Band verzorgt een gevarieerd muzikaal programma, waarbij vele bekende blues(rock)nummers langskomen. Verwacht geen avond met uitgerekte, trage bluesnummers maar bereid je voor op een swingende avond vol met bekende hits. De band wordt nu al ‘de jukebox van de blues’ genoemd! Het programma bevat tal van artiesten van Robert Johnson, Sonny Boy Williamson, Etta James, Muddy Waters, Eric Clapton, maar hedendaagse ‘blueshelden’ zoals Joe Bonamassa en John Mayer ontbreken evenmin. Datum: Zondag 11 december, poppodium B3, Beverplein 3 Sint Pancras. Aanvang theaterprogramma: 15.00 uur. Entree: € 7,50 (kaarten online via poppodiumb3.nl).