Alkmaar Bluesweekend voor álle muziekliefhebbers

Uitgaan
What the Frnk, zondag in eetcafé Pluim.
What the Frnk, zondag in eetcafé Pluim. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Echte muziek, met bezieling gespeeld door echte mensen met echte instrumenten. In levende lijve te bewonderen in gezellige horecagelegenheden niet ver van huis, waar je een vermakelijke avond kunt beleven. Het vormen de belangrijkste ingrediënten van Alkmaar Bluesweekend, dat deze vrijdag losbarst. Drie dagen livemuziek, waarbij blues de boventoon voert.

Het is de elfde editie, die traditioneel begint in Poppodium Victorie. Daar trapt King of the World vrijdagavond af voor een volle zaal. Daarna barst het overal in de stad los, verdeeld over ruim zestien locaties waar diverse muzikanten uit het hele land optreden. Daaronder uiteraard ook Alkmaarse en regionale bands, die hun muzikale steentje bijdragen. Zo vormen Johnny Laporte en muziekvrienden een vaste waarde. Zij spelen zondagmiddag in de Heeren van Sonoy.

Straatmuzikanten

De vrijdag en zaterdag tikken de meeste acts rond 21.30 uur af voor hun sessie, al is in sommige cafés zaterdagmiddag al iets te beleven. De afsluitende zondagmiddag begint alles zo rond vijf uur.

Verder zijn her en der allerlei blues-gerelateerde acts te bewonderen, waaronder verschillende straatmuzikanten. Die categorie geeft onder meer acte de présence tijdens Alkmaar Shopping Night van zaterdag, waar op meerdere plekken op straat bluesmuziek klinkt. Ook ’s middags al, wanneer tegenover de Pilaren en Gunnery’s Herbie and Harm en The Men Unplugged om beurten semi-akoestisch spelen.

Muzikale omlijsting

Bijzonder is ook de (al volgeboekte) mondharmonica-workshop van zaterdagmiddag in Victorie. Die avond is de Langestraat een heuse ‘mini-bluestown’ met informatie over deze aloude muzieksoort, muzikaal omlijst door straatmuzikanten.

De afsluitende dag begint om twaalf uur in het Alkmaars Koffiehuis met een blueslunch, begeleid door een semi-akoestisch optreden van Gumbo & The Monk  waar ‘the story of the blues’ de revue passeert. In de loop van zondagmiddag sluit op de andere locaties een brede variatie aan bluesmuzikanten het weekend af.

Alkmaar Bluesweekend, hét festival voor iedereen die de puurheid van blues een warm hart toedraagt én voor hen die dit boeiende genre graag gaan ontdekken. Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober in Alkmaar.

Informatie: www.alkmaarbluesexpress.nl.