Emiel and his Starfighters

Uitgaan
De allereerste foto van de band uit 1963, met op de voorgrond Emiel Lotman en Toby Stokhof. Achter v.l.n.r. Humphrey Krijthe, Frits Weel en Eddy Slimming.
De allereerste foto van de band uit 1963, met op de voorgrond Emiel Lotman en Toby Stokhof. Achter v.l.n.r. Humphrey Krijthe, Frits Weel en Eddy Slimming. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD/ DEN HELDER – Emiel and His Starfifghters. Deze Heldserse band was in de begin jaren zestig wereldberoemd in de Noordkop en West-Friesland. Vooral de optredens in Heerhugowaard, zoals in de voormalige Heer van Jericho en zaal Bleeker in De Noord, trokken busladingen met fans. Zestig jaar na oprichting in 1963 beklimt de band zaterdag 2 december nog eenmaal het podium van Hotel Den Helder. 

Met de drie muzikanten die er vanaf het begin al bij waren, namelijk oprichter Emiel Lotman (gitaar/zang), Toby Stokhof (basgitaar) en Heerhugowaarder Frits Weel (rhythm gitarist). De band wordt aangevuld met Peter Sinke op drums en Peter Tatipata en Frans Lewakabessy op sologitaar. In 2013 speelde de formatie bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan ook al op het Back to the Sixties festival in Hotel Den Helder, maar toen nog met sologitarist Rob Sinke, die een paar jaar later veel te vroeg kwam te overlijden. 

Emiel and His Starfighters openen de Sixties-reünie om 20.00 uur. Daarna treden ook Jack Beneker & Friends en The Explosion Rockets nog op. Hotel Den Helder is te vinden aan de Marsdiepstraat 2 in Den Helder. Tickets bestel je via hoteldenhelder.nl.