Caecilia Muziektheater presenteert ‘Oliver in New York’

Uitgaan
De jeugdgroep van muziekvereniging Caecilia speelt in april de voorstelling Oliver in New York.
De jeugdgroep van muziekvereniging Caecilia speelt in april de voorstelling Oliver in New York. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS – De jeugdgroep van Ceacilia Muziektheater uit Langedijk presenteert zaterdag 13 en zondag 14 april de voorstelling Oliver in New York. Regisseur Susanne Beukers vertelt over de voorbereidingen waar de vereniging momenteel druk mee is.

Caecilia is een musicalvereniging uit Langedijk die jaarlijks twee voorstellingen neerzet. De jeugdgroep van muziekvereniging Caecilia bestaat uit zo’n 25 leden tussen de 8 en 18 jaar. “Dit jaar zullen een aantal kinderen hun debuut maken tijdens de voorstelling,” vertelt Susanne. “Elk jaar komen er wel weer nieuwe leden bij. Sommige kinderen krijgen het te druk met school, of stromen door naar onze volwassenafdeling! Er zijn ook een aantal leden die al jarenlang lid zijn van de vereniging. Het is een gezellige groep met een gemêleerd gezelschap. Een keertje meekijken met een repetitie kan altijd (maandagavond 18.30 uur tot 19.45 uur, op IKC Oudkarspel).” De leden zijn al vanaf vorig jaar april wekelijks bezig met dramaoefeningen, meerstemmig leren zingen, dansen en zichzelf te presenteren. In september werden de rollen verdeeld en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen van de voorstelling Oliver in New York.

Oliver in New York

“De voorstelling Oliver in New York lijkt in de basis veel op Oliver Twist, het verhaal dat gaat over een weesjongetje.” vertelt Susanne. De naam van de voorstelling verraadt echter dat het verhaal zich afspeelt in New York.

“De jonge Adam staat zijn hele leven al door de muziek in verbinding met zijn ouders, die hij niet kent aangezien hij wees is. Maar Adam is ervan overtuigd, dat zijn ouders nog leven. In het weeshuis valt hij door zijn overtuiging en gedrag een beetje buiten de boot en hij besluit weg te lopen. Adam sluit zich aan bij een groep straatkinderen, zij geven Adam de artiestennaam ‘Oliver’. Ze moeten zelf de kost verdienen om Megan te helpen alle monden te voeden, zij heeft zich over deze straatkinderen ontfermd. De kinderen kunnen de muzikale Oliver goed gebruiken om geld te verdienen. ‘Badgirl’ Carol verdient hier op oneerlijke wijze ook een aardig zakcentje aan.…..”

Hoe het verhaal verder afloopt zie je in de voorstelling, ook zitten er prachtige nummers in de musical.

Iedereen een rol

“We vinden het belangrijk dat elk kind gewaardeerd wordt en daarom heeft bij ons iedereen (die dat wil) een rol in de musical. Of het nu gaat om een grotere rol of meerdere kleinere rolletjes, ieder kind heeft een naam in het stuk.” zegt regisseur Susanne. “We hebben een team van vrijwilligers met een musicalhart, iedere week zijn we met een vaste groep om de kinderen te helpen met de muziek, dans en spel. Ook hebben we vrijwilligers binnen de vereniging en betrokken ouders die helpen met bijvoorbeeld decor, kleding, kap en grime, etcetra. En natuurlijk het bestuur van de vereninging die achter de schermen allerlei zaken regelt. Zo zijn er dus naast spelen en zingen ook nog allerlei andere rollen.”

Kosten

Een musical opvoeren kost veel geld. Denk bijvoorbeeld aan zaalhuur, licht, geluid, enzovoort. “Wij willen de kosten voor de leden graag laagdrempelig houden, omdat musical vaak iets is, wat kinderen naast het sporten en het bespelen van een instrument erbij doen. Mocht u een steentje willen bijdragen aan onze mooie vereniniging, dan kunt u via de site contact opnemen met onze sponsorcommissie.”

Tickets

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 13 april om 19.30 uur en zondag om 14.30. De zaal gaat een halfuur van te voren open. Locatie is in Dorpshuis de Geist, Sint Pancras. Kaarten zijn te koop via https://www.caecilia-muziektheater.nl/winkel/..

Door: Suzanne Langendorff