Cursus Peuter in Zicht!: eerste hulp bij opvoeden

Zorg
Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen.
Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. (Foto: Dragana Gordic)

REGIO - GGD Hollands Noorden organiseert vanaf 2 april de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht!’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters, die bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en vindt plaats in wijkcentrum De Oever in Alkmaar.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van andere ouders/opvoeders. De bijeenkomsten zijn dinsdag 2,9, 16 en 23 april van 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum De Oever aan de Amstelstraat 1 in Alkmaar.

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders en opvoeders kunnen op www.ggdhn.nl/cursussen een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Meer weten of aanmelden?

Ouders en opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of bel 088-0100550 (keuze 4).