Wat zit er in de gezonde lunchbox? Jeugdverpleegkundige geeft tips

Zorg
Wat zit er allemaal in een gezonde lunchbox?
Wat zit er allemaal in een gezonde lunchbox? (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Jeugdverpleegkundige Velma van Diepen geeft zaterdag 9 maart informatie over de gezonde lunchbox in Bibliotheek Langedijk. 

Tegenwoordig hanteren de meeste basisscholen een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen op school tijdens de lunchpauze gezamenlijk hun meegebrachte lunch opeten. Tijdens deze bijeenkomst gaat Velma in gesprek met de deelnemers over wat nou eigenlijk een gezonde lunchbox zou kunnen zijn. Hoe zorg je dat je kind de inhoud van zijn gezonde lunchbox opeet? En is hier ook een rol voor school weggelegd? 

Velma van Diepen is jeugdverpleegkundige van de GGD Hollands Noorden en is verbonden aan de basisscholen in Langedijk. 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je praktische tips voor een gezonde lunch voor jouw kind? Meld je aan. Je bent zaterdag 9 maart van 11.00 tot 12.00 uur van harte welkom in de bibliotheek aan de Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek of door te bellenmet
072-5156644.

Health Podium

Vanuit het preventieakkoord Dijk en Waard worden er in het voorjaar tal van activiteiten georganiseerd rondom gezondheid. Het Health Podium is één van die activiteiten. Het Health Podium in de Bibliotheek Kennemerwaard is een fysiek podium waar mensen toegang hebben tot informatie en activiteiten die gericht zijn op gezondheid en welzijn. Hier worden workshops, lezingen en bronnen aangeboden om mensen te inspireren en te informeren over een gezonde levensstijl en zelfzorg.