UPDATE

Wietplantage gevonden in boerderij in Wijdenes

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter VIsual Studio / Danielle Rood)

WIJDENES - De politie heeft donderdag 1 februari 2024 rond 16.00 uur in schuur van een woning aan de Blokdijk in Wijdenes een hennepkwekerij ontdekt. In de schuur werden ruim 300 hennepplanten aangetroffen.

Bericht van Politie.nl

Wietplantage Wijdenes

Achter een boerderij in meerdere garageboxen is de kwekerij. De politie heeft Liander en een team dat de kwekerij gaan ontmantelen en opruimen opgeroepen.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de schuur vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur om de planten mee te kweken. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Tijdens het aantreffen van de hennepkwekerij was er niemand aanwezig. De politie gaat op een later moment met de eigenaar van het pand in gesprek.

Risico’s

In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meter verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet. Illegaal stroom aftappen is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruik je een sterke hennepgeur bij jou in de buurt? Ervaar je een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kun je best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in jouw omgeving?

Denk je dat er een hennepkwekerij in jouw buurt zit? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om bij je gemeente een melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda