De bezoekers gingen met inspiratie of zelfs een leuke en passende vrijwilligersklus de deur uit.
De bezoekers gingen met inspiratie of zelfs een leuke en passende vrijwilligersklus de deur uit. Foto: aangeleverd

Vrijwilligersmarkt Hoorn van Vrijwilligerspunt Westfriesland trekt veel bezoekers

Algemeen

HOORN - De Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland werd dit weekend druk bezocht. Ruim 150 bezoekers kwamen vrijdag 5 en zaterdag 6 november naar de Vrijwilligersmarkt in Hoorn kennismaken met vrijwilligerswerk. Niet alleen werden door de meeste organisaties al enthousiaste vrijwilligers geworven, ook werd er volop genetwerkt tussen organisaties onderling. De bezoekers gingen met inspiratie of zelfs een leuke en passende vrijwilligersklus de deur uit.

De dertig aanwezige organisaties uit Westfriesland zorgden niet alleen voor inspiratie bij bezoekers, maar lieten ook zien hoe gevarieerd vrijwilligerswerk is. Gasten ontvangen in het museum, koken voor een aanschuiftafel, sleutelen aan voortuigen en machines, gewonde dieren verzorgen, mensen met schulden weer op weg helpen, eerste hulp verlenen… op deze markt was van alles te vinden. “Veel mensen komen zich oriënteren op vrijwilligerswerk, meer dan tijdens de Vrijwilligersmarkt van twee jaar geleden”, vertelt een vrijwilligerscoördinator van Stichting Netwerk. “Ik weet niet wat dat is, een gevolg van corona of meer publiciteit? We hebben het in elk geval lekker druk en ik heb al veel leuke gesprekken gevoerd.”

Enthousiaste vrijwilligers 

Ook veel belangstelling bij de marktkraam van Dierenambulance Hoorn e.o., vertelt Malou. “Iets doen voor de dieren spreekt veel mensen aan.” Kiki: “Om zeven dagen in de week, 52 weken per jaar dieren te kunnen helpen, hebben we nog wat extra vrijwilligers nodig.” Janita van het Oorlogsmuseum Medemblik is heel blij met alle aanmeldingen van aspirant-vrijwilligers aan haar kraam. “Ons museum bestaat nog niet zo lang, we kunnen alle hulp goed gebruiken.” Theater Het Pakhuis is blij. Ruud: “Ik heb minstens vijftien e-mailadressen in mijn achterzak!”. Het Stoommachinemuseum is ook blij: zij hebben zeven geïnteresseerden waarvan één binnenkort een dagje komt meelopen. Voor Buurtbus De Drieban (lijn 412) kan de Vrijwilligersmarkt niet meer stuk: “We hebben vijf nieuwe vrijwillige chauffeurs, waarvan eentje morgen al wil beginnen!” Ook bij de kraam van Vrijwilligerspunt Westfriesland was het druk. Jacqueline: “Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd. Er hebben zich nieuwe taalvrijwilligers gemeld, maar ik heb ook veel mensen kunnen inspireren door onze vacaturebank waar ruim 350 vrijwilligersvacatures in Westfriesland op staan. Het was echt een succesvolle dag. Volgend jaar weer!”

Iets extra’s 

Mark van EHBO Stede Broec is niet op de markt om vrijwilligers te werven voor z’n organisatie. “Ik probeer collega-vrijwilligersorganisaties enthousiast te maken voor een cursus reanimatie. Dat zou toch mooi zijn, als je de vrijwilligers die voor je werken iets extra’s kunt bieden? Ik merk dat er veel interesse is in die lessen.” Hij ziet sowieso dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het vrijwilligerswerk in de regio. “Je staat ervan versteld wat er allemaal wordt georganiseerd en geregeld door vrijwilligers. Met z’n allen maken we een groot verschil in de maatschappij.”

Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Afbeelding
Rectificatie special Rodi Duurzaam Algemeen 12 sep, 12:00
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 7 sep, 14:31
Afbeelding
Een kijkje op de biodynamische boerderij van Jeroen en Rosalinde Duurzaam 6 sep, 17:00
Afbeelding
Warm weer trekt maden aan: tips om container madenvrij te houden Algemeen 6 sep, 14:49
Afbeelding
Werkzaamheden onderdoorgangen Westfrisiaweg (N307) in Zwaag en Westwoud Algemeen 5 sep, 16:12
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 1 sep, 13:27
Afbeelding
Maak kans op kaarten Heerhugowaard Live of Oktoberfest XXL! Doe mee en win 31 aug, 16:18
Afbeelding
‘Laat Westfriezen zelf hun arts of fysio kiezen’ Algemeen 30 aug, 14:41
Afbeelding
Website voor publiek over nieuwe pensioenregels Algemeen 29 aug, 10:25
Afbeelding
Auto bijna te water langs N307 in Hoogkarspel 112-nieuws 27 aug, 07:57
Afbeelding
Achtste burgemeester van Westfriesland officieel benoemd Algemeen 25 aug, 14:41
Afbeelding
Drie mensen naar ziekenhuis na ongeluk in Venhuizen 112-nieuws 24 aug, 11:53
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Drechterland

Op Rodi Drechterland volg je het laatste nieuws uit Drechterland. Rodi Drechterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Drechterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Drechterland in je mailbox.