Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland.
Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

Laatste editie voor Stichting Kerstactie Westfriesland

Algemeen

REGIO - Nog één keer knallen tijdens jubileumeditie Nog even en het is weer kerst. Wat zou het fijn zijn als we de feestdagen kunnen vieren zonder allerlei beperkende maatregelen. Naast gezellig samenzijn met familie en vrienden denken we daarbij natuurlijk aan overvloedig eten en drinken. Iets wat voor veel gezinnen echter niet zo vanzelfsprekend is. Zij leven rond de armoedegrens en ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen, die zeker voor de kinderen vaak schrijnend zijn. Zonder ontbijt naar school, geen geld voor een winterjas en niet kunnen sporten met vriendjes; het zijn maar enkele voorbeelden. 

De kerstdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in december hebben hun ouders grote moeite om rond te komen. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt sinds tien jaar voor een lichtpuntje door Westfriese gezinnen in een moeilijke financiële positie rond de kerstdagen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Het pakket is vooral gericht op kinderen en bevat naast de dagelijkse levensmiddelen natuurlijk lekkere dingen, verzorgingsartikelen en zelfs wat cadeautjes. Om diverse redenen heeft het zeskoppige bestuur besloten dat deze jubileumeditie de laatste keer is. Trots op wat er de afgelopen tien jaar is bereikt, is het nu op zijn Westfries gezegd ‘mooi weest’. Een groot woord van dank gaat naar alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren die betrokken zijn geweest bij de stichting. “Zonder hun hulp en steun hadden we de actie niet kunnen realiseren en vele kinderen die in armoede opgroeien hebben we op deze manier toch mooie herinneringen aan het kerstfeest kunnen geven!”, zo laat het bestuur weten. “De limiet van ongeveer 250 gezinnen is inmiddels bereikt, waardoor we kunnen spreken van een succesvolle laatste editie. Inschrijven voor een kerstpakket is dus helaas niet meer mogelijk.”

Sponsoring en steun is ook voor deze laatste editie nog van harte welkom. Contact en meer informatie: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl . Kijk ook op www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl en www.facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland .

Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Frontale botsing in Hem, tussen auto en vrachtauto 112-nieuws 19 sep, 13:50
Afbeelding
Bestuurder mee naar bureau na ongeluk in Westwoud 112-nieuws 17 sep, 19:40
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Afbeelding
Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend Algemeen 14 sep, 12:59
Afbeelding
Rectificatie special Rodi Duurzaam Algemeen 12 sep, 12:00
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 7 sep, 14:31
Afbeelding
Een kijkje op de biodynamische boerderij van Jeroen en Rosalinde Duurzaam 6 sep, 17:00
Afbeelding
Warm weer trekt maden aan: tips om container madenvrij te houden Algemeen 6 sep, 14:49
Afbeelding
Werkzaamheden onderdoorgangen Westfrisiaweg (N307) in Zwaag en Westwoud Algemeen 5 sep, 16:12
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 1 sep, 13:27
Afbeelding
Maak kans op kaarten Heerhugowaard Live of Oktoberfest XXL! Doe mee en win 31 aug, 16:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Drechterland

Op Rodi Drechterland volg je het laatste nieuws uit Drechterland. Rodi Drechterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Drechterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Drechterland in je mailbox.