De jongeren ondernemen verschillende activiteiten, zoals groepswandelingen.
De jongeren ondernemen verschillende activiteiten, zoals groepswandelingen. Foto: aangeleverd

Jongeren van West-Friesland zet zich in voor mentale gezondheid van jongeren

Algemeen

REGIO - De organisatie van Jongeren van West-Friesland ziet hoeveel impact de coronamaatregelen hebben (gehad) op jongeren. Bijna alle jongeren die zij spreken geven aan last te hebben van eenzaamheid en/of somberheid en hebben moeite met het leggen van nieuwe contacten. Door middel van evenementen probeert Jongeren van West-Friesland jongeren tussen de 18 en 39 jaar in verbinding te brengen met elkaar én zichzelf.

De organisatie vindt het belangrijk dat de jongeren zichzelf kunnen zijn, persoonlijke moeilijkheden kunnen delen en elkaar uitdagen om zichzelf te ontwikkelen. Door op een gezonde manier met elkaar te verbinden, hopen ze dat de activiteiten bijdragen aan de algehele gezondheid, fysiek én mentaal. Het initiatief is in 2019 opgezet door Anoek Harder (25), vanuit een wens naar meer verbinding en open contact en activiteiten die niet perse om alcohol draaien. “Ik had behoefte aan meer diepgang dan de gesprekken ‘Hé, alles goed? Ja, met jou?’.” Ondertussen is ook Fleur Lassche (24) aangesloten bij de organisatie en blijft de groep groeien. Al meer dan vierhonderd jongeren zijn betrokken. Ze worden bereikt via de Facebookgroep, Instagram en een Whatsappgroep.

Persoonlijke grenzen

Iedere maand organiseert Jongeren van West-Friesland activiteiten, zoals 18 februari ‘Kletspraat’ waarbij het thema ‘Persoonlijke grenzen’ wordt besproken. Hoe ga je met elkaar om? En hoe kun je je grenzen aangeven? Door de misstanden rondom The Voice of Holland is dit een erg actueel thema. Daarnaast organiseren ze een ijsbad-workshop, waarbij je middels ademhalingstechnieken je eigen angsten gaat overwinnen in een bad met ijs. Er zijn groepswandelingen, bordspellenavonden, binnenkort een Valentijnsactie en er staat deze zomer een kampeerweek op de planning.

Aansluiten

Alle jongeren uit West-Friesland tussen de 18 en 39 jaar zijn welkom. Wie ook aan wil sluiten, kan de groep vinden op social media (@jongerenvanwestfriesland). Kijk ook op www.jongerenvanwestfriesland.nl .

Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05
Afbeelding
Fiets onder auto gekomen in Blokker 112-nieuws 15 nov, 17:24
Afbeelding
Frenkie de Jong: de vrolijke architect van Oranje Oranje 15 nov, 08:00
Afbeelding
WK 2022 in Qatar: speelschema & wanneer speelt Nederland? Sport 14 nov, 14:39
Afbeelding
Zelf oliebollen maken: het ultieme recept! Algemeen 11 nov, 08:34
Afbeelding
Politieachtervolging eindigt in Hoogkarspel 112-nieuws 10 nov, 21:41
Afbeelding
Tal van Eredivisie-spelers naar WK Qatar Oranje 10 nov, 13:00
Afbeelding
Oranje flets of juist glansrijk op WK 2022 in Qatar? Oranje 10 nov, 10:00
Afbeelding
Sinterklaas-films: deze moet je gezien hebben! Algemeen 10 nov, 09:23
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Drechterland

Op Rodi Drechterland volg je het laatste nieuws uit Drechterland. Rodi Drechterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Drechterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Drechterland in je mailbox.