Birthe Blom opent nieuwe seizoen Karakteristiek Klassiek in Oosterblokker

Algemeen
Ketevan Sharumashvili (l) en Birthe Blom geven samen een concert met werken van onder andere Schubert, Beethoven en Tchaikovsky.
Ketevan Sharumashvili (l) en Birthe Blom geven samen een concert met werken van onder andere Schubert, Beethoven en Tchaikovsky. Foto: aangeleverd

OOSTERBLOKKER - Niemand minder dan Birthe Blom geeft invulling aan het openingsconcert van het nieuwe seizoen Karakteristiek Klassiek. Dit doet zij zondag 2 oktober om 14.00 uur met een prachtig recital-concert samen met toppianiste Ketevan Sharumashvili in de historische Pancratiuskerk in Oosterblokker.

De geboren en getogen Westfriese Birthe Blom studeerde aan conservatoria in Amsterdam en Lausanne en won vele eerste prijzen tijdens concoursen over de hele wereld. Zij bespeelt de ex Paul Godwin Stradivarius, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Toppianiste Ketevan Sharumashvili sloot haar imposante opleiding in 2015 af aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is prijswinnares van meerdere internationale competities en won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competition in Vercelli – Italië. Samen brengen zij een wonderschoon concert met prachtige werken van onder andere Schubert, Beethoven en Tchaikovsky.

Een concert door twee topmusiciennes dus en dat belooft veel muzikaal vuurwerk. Kaarten zijn te reserveren via www.klassiekinwf.nl, maar zijn ook vanaf een half uur voor aanvang bij de entree te koop (uitsluitend per pin te voldoen).