Battle4Life, Westfriese Sportexperience en Stichting Westfriesland Events bundelen krachten

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

REGIO - Drie Westfriese stichtingen die zich bezighouden met de organisatie van grote sportevenementen gaan samen verder onder één paraplu. Het betreft de organisatie van de sponsor-obstaclerun Battle4Life, de Westfriese Sportexperience en Stichting Westfriesland Events, onder andere organisator van IRONMAN. In oktober wordt een definitieve vorm gekozen.

De evenementen Battle4Life en IRONMAN blijven afzonderlijke evenementen maar gaan nauw samenwerken waar dat nodig of nuttig is. Het bestuur van Westfriesland Events gaat fungeren als sparringpartner en helpt op het gebied van vrijwilligers, vergunningen, promotie, kosten/baten of deelnemers.

Het idee om samen te werken is afkomstig van Dick Bennis, tot voor kort voorzitter van de Westfriese Sportexperience. Een van de gezamenlijke doelen wordt het vinden van goede bestuursleden. Naast het - landelijke - probleem van het vinden van kundige bestuursleden en vrijwilligers, zijn er meer gezamenlijke uitdagingen zoals een toename van wet- en regelgeving, druk op de kosten en baten en steeds hogere verwachtingen bij het publiek. Deze uitdagingen zijn na twee jaar Covid alleen maar sterker geworden.

Eddy Bakker: “Zeven gemeenten uit Westfriesland hebben met het Pact van Westfriesland al aangegeven samen te willen werken. Daar zijn we heel blij mee. Het bestuur (van de Stichting Westfriesland Events) heeft al een groot vierde sportevenement voor 2023 op haar verlanglijstje staan. We zijn ervan overtuigd dat we, met draagvlak bij bevolking en bestuur, nog meer sportevenementen onder onze paraplu kunnen organiseren.”

Stichting Westfriesland Events

Stichting Westfriesland Events is in 2018 opgericht in opdracht van de zeven Westfriese gemeenten om als opdrachtnemer en opdrachtgever het internationale sportevenement IRONMAN en IRONKIDS plaats te laten vinden. In 2019, 2021 en 2022 hebben hier duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland aan meegedaan. Een evenement met een bewezen economische, sociaal/maatschappelijke en sportieve impact voor de gehele regio.

Stichting West-Friesland Sportexperience

Stichting West-Friesland Sportexperience is voortgekomen uit de bekende Westfriese Sportverkiezingen. Na 25 succesvolle jaren heeft men voor een nieuwe opzet gekozen, waarbij de eerste laagdrempelige editie om kennis te maken met vele sporten op 24 september 2022 plaats heeft gevonden op het sportcomplex de Westrand in Wervershoof.

Battle4Life

Sponsor-obstaclerun Battle4Life organiseert al ruim 5 jaar op Hemelvaartsdag een succesvolle obstacle run met meer dan 1000  deelnemers. In 2022 is dit evenement uitgebreid met een scholeneditie op de woensdag voor Hemelvaartsdag. Alle opbrengsten van de Battle4life gaan naar Pisa, centrum voor leven met en na kanker.