Klassiek op Zondag in Het Postkantoor Bovenkarspel

Cultuur
Job Honée op de piano.
Job Honée op de piano. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL –  Het Postkantoor in Bovenkarspel heeft een selectie gemaakt van getalenteerde winnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours. Dit evenement, waarbij aanstormend muzikaal talent schittert, heeft in de loop der jaren de weg geplaveid voor enkele van de grootste namen in de Nederlandse klassieke muziekwereld. De winnaars en finalisten van dit prestigieuze concours nemen het podium op zondagochtend en beloven een onvergetelijke ervaring voor de liefhebbers van klassieke muziek.

De optredens worden verzorgd door drie uitzonderlijke jonge muzikanten, allemaal finalist in het afgelopen seizoen van het Prinses Christina Concours. Deze getalenteerde muzikanten vertegenwoordigen de belofte van de toekomstige sterren in de muziekwereld.

Jasmijn Calis

Met een blokfluit in handen op vierjarige leeftijd ontdekte Jasmijn Calis haar passie voor muziek. Haar enthousiasme voor de blokfluit is geworteld in de veelzijdigheid van het instrument. “Wat ik het leukst vind aan de blokfluit is dat je er zoveel mee kunt. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten blokfluiten. Als blokfluitist bespeel je nooit slechts één instrument.”

Job Honée

Job begon op zevenjarige leeftijd met pianoles en zette zijn muzikale reis voort aan de Jong Talent Opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en later aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs van het International Vitezslav Novak Concours in Tsjechië.

Merle van Lijke

Merle begon op zevenjarige leeftijd met harplessen en studeert sinds 2016 bij Erika Waardenburg. Dit studiejaar is ze begonnen aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft ze de eer gehad om masterclasses te volgen bij vooraanstaande harpisten, waaronder Lavinia Meijer. Haar talent als harpiste heeft haar kansen geboden om te soleren met gerenommeerde orkesten.

Op zondag 29 oktober zullen deze jonge talenten een indrukwekkend repertoire ten gehore brengen, waaronder composities van meesters als Bach, Beethoven, Mozart, Vivaldi, Pescetti en Tournier. Het wordt een ochtend vol muzikale pracht en belooft de harten van het publiek te veroveren. Dit concert markeert het begin van een reeks van vier concerten in de serie “Klassiek op Zondag” in Het Postkantoor Bovenkarspel. De overige data zijn als volgt:

21 januari: Ramon van Engelenhoven. 7 april: James Oesi en Djuwa Mroivili. 12 mei: Geanne van Soelen, Ellen Zwaan en Dick Grasman.

Kijk voor meer informatie op: www.hetpostkantoor.info.

Jasmijn Calis.
Afbeelding
Merle van Lijke.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda