Verkiezingsuitslag SED-gemeenten: PVV zegeviert

Politiek
De Tweede Kamerverkiezingsuitslagen zijn bekendgemaakt. Bekijk hier de grootste partijen binnen de SED-gemeenten.
De Tweede Kamerverkiezingsuitslagen zijn bekendgemaakt. Bekijk hier de grootste partijen binnen de SED-gemeenten. (Foto: archief)

SED-GEMEENTEN - De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen zijn bekend. Binnen de SED-gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) heeft de partij van Geert Wilders, de PVV, veruit de meeste stemmen bemachtigd. Bekijk hieronder een overzicht van de top drie per gemeente.

Verkiezingsuitslag Stede Broec

In de gemeente Stede Broec heeft de PVV de meeste stemmen gekregen, met 30,7% van alle stemmen. Het gat was groot, want als tweede is de VVD geëindigd met 17,9% van de stemmen. De derde plek is voor de nieuwe partij van Pieter Omtzigt, NSC, met 13,4% van de stemmen.

Verkiezingsuitslag Enkhuizen

In de gemeente Enkhuizen staat de PVV aan kop met 25,0% van de stemmen. De VVD volgt met 15,8% van de stemmen én GroenLinks/PvdA sluit de top drie af met 14,4% van de stemmen.

Verkiezingsuitslag Drechterland

Ook in de gemeente Drechterland kon de PVV rekenen op de meeste stemmen met 24,5%. De VVD zat hier iets dichter in de buurt, met 20,8% van de stemmen. De NSC is als derde geëindigd met 12,4% van de stemmen. 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda