Koningsdag Drechterland 2024: bekijk hier het programma

Uitgaan
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in de gemeente Drechterland.
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in de gemeente Drechterland. (Foto: Adobe Stock)

DRECHTERLAND - In de gemeente Drechterland is op Koningsdag weer veel te beleven. De oranjecomités en activiteitenverenigingen hebben een feestelijk programma samengesteld.

Op 4 april is er een vergunning verleend voor Koningsdag op 27 april 2024. Het evenement wordt gehouden op het Raadhuisplein, in sporthal de Sluis en op het voetbalveld van Spirit`30 te Hoogkarspel, van 06:00 tot 20:00 uur.

Aubades

Het gemeentebestuur van Drechterland nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de aubades op Koningsdag. Een aubade is het toezingen van een geliefde of een vorst in de vroege morgen. De aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt, is een typisch Nederlandse traditie. Zaterdag 27 april vinden de volgende aubades plaats waar ook het college van Drechterland aanwezig is:

09.15 uur, het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Welkomstwoord door burgemeester Pieter Dijkman en aubade door muziekvereniging Dr. Nuijens.

10.15 uur, Venhuizen in de Bosmanstaete. U kunt een kopje koffie drinken in de Bosmanstaete, welkomstwoord door burgemeester Pieter Dijkman.

11.00 uur, Westwoud op het Schalmplein. Welkomstwoord door burgemeester Pieter Dijkman en aubade door muziekvereniging Dr. Nuijens.

Vlaggen

Op 27 april hijsen vele inwoners de Nederlandse vlag met de oranje wimpel. Dit geeft een heel bijzonder en feestelijk gezicht in de gemeente. De vlag met wimpel mag volgens de Nederlandse vlaginstructie tot zonsondergang uithangen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda