Lucille Werner panellid bij discussiebijeenkomst ZZWW

Zorg
Westfriesland vergrijst sneller dan de rest van Nederland.
Westfriesland vergrijst sneller dan de rest van Nederland. (Foto: Stockfoto)

Lucille Werner (CDA-kamerlid en voormalig presentatrice) is een van de vijf panelleden tijdens de discussiebijeenkomst ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’. De Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) organiseert de discussie bijeenkomst op vrijdag 20 mei van 14.00 tot 17.00 uur in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@zzww.nl.

Met stellingen ‘Grijs is goud! Benut de kennis van ouderen’ en ‘Ouderen moeten een bonus krijgen als ze uit een groot huis verhuizen’ wil ZZWW de tongen losmaken. De bijeenkomst op 20 mei is namelijk openbaar en bedoeld als ontmoeting tussen burgers van Westfriesland, politici en bestuurders in de zorgwereld en woningbouw. De panelleden die naast Lucille Werner aanschuiven zijn: burgemeester Gerard van den Hengel (Opmeer), Frido Kraanen (bestuurder van zorgorganisatie Omring), Ab Gieling (directeur van De Woonschakel) en Michel van Schaik (directeur Gezondheidszorg Rabobank Nederland).

Nederland vergrijst snel

De aanleiding voor de bijeenkomst is dat Westfriesland nog sneller en sterker vergrijsd dan de rest van Nederland. Hoe moet de zorg dit opvangen? Hoe komen er genoeg woningen voor senioren? Hoe krijgen de bestuurders van Westfriesland de broodnodige samenwerking voor elkaar? Met deze vragen in het achterhoofd heeft ZZWW een aantal stellingen bedacht waar zowel het publiek als de panelleden op mogen reageren.

Meepraten

ZZWW vindt dat het hoog tijd is dat de burger mag meepraten over de toekomst van de ouderenzorg. Dat is hard nodig, blijkt ook het eerder door ZZWW uitgebrachte rapport en een manifest ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’. De discussiebijeenkomst, waarop de Westfriezen nu zelf volop hun mening mogen geven, vloeit hieruit voort. Meer informatie over het rapport, het manifest en de stellingen is te vinden op www.zzww.nl