Maak kennis met Stichting Leergeld West-Friesland

Zorg
Stichting Leergeld West-Friesland zet zich in voor de kinderen van gezinnen die het financieel minder hebben.
Stichting Leergeld West-Friesland zet zich in voor de kinderen van gezinnen die het financieel minder hebben. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Stichting Leergeld West-Friesland staat klaar voor mensen uit de regio Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland (SED), Medemblik én Hoorn. Hier kunnen gezinnen die onvoldoende geld hebben aankloppen, bijvoorbeeld voor een bijdrage voor sport, school, en meer voor kun kinderen.

In totaal zijn er 1 miljoen mensen in Nederland die leven op of rond het bestaansminimum. Wanneer in zo’n gezin kinderen opgroeien, dan krijgen die niet altijd mee wat voor de meeste kinderen normaal is. Soms is er geen geld voor een laptop, waardoor huiswerk maken lastig is. Of er is geen geld voor de contributie van de sportvereniging of voor een sportoutfit. Daardoor dreigen deze kinderen buitenspel te staan. Stichting Leergeld vindt dat niet acceptabel en doet er iets aan. Zij zeggen voor deze kinderen; laat ze meedoen, want nu meedoen is later meetellen. Kinderen die op achterstand raken in de schoolleeftijd halen dat bijna nooit meer in.

Nieuwe mensen gezocht 

Op verschillende plekken in het vrijwilligersbestand heeft Stichting Leergeld West-Friesland behoefte aan nieuwe mensen. De intermediairs die bij de gezinnen langs gaan kunnen wat uitbreiding gebruiken. Kandidaten worden goed geschoold alvorens ze in de regio aan de slag gaan. Ervaring met het sociale domein is natuurlijk een pré. 

Ook op kantoor zijn er nog mensen nodig. Hier worden de aanvragen administratief afgehandeld en nog veel meer dingen die met ondersteuning van onze doelgroep te maken hebben. Ben je administratief onderlegd en goed thuis in werken met een computer, aarzel dan niet om je te melden. Stichting Leergeld biedt een werkplek als vrijwilliger in een maatschappelijk zeer relevante stichting. Een warme en gezellige omgeving in de Leergeld-familie en werktijden die in onderling overleg worden afgesproken. 

Informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen via 0229 - 706800 (maandag, dinsdag en woensdag van 11.00 tot 15.00 uur) of een email sturen naar info@leergeldwestfriesland.nl. Ga voor meer info naar de website: www.leergeldwestfriesland.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda