Jubilaris José Molenaar bij WilgaerdenLeekerweideGroep

Zorg
José met haar felicitatieslinger.
José met haar felicitatieslinger. (Foto: aangeleverd)

OOSTERBLOKKER - Ervoor zorgen dat mensen met een ernstige verstandelijke beperking een prettige dag hebben. Volgens José Molenaar-Cillekens, begeleidster wonen/dagbesteding en woonachtig in Oosterblokker, is dat het allermooiste werk wat er is. Want iedere cliënt is anders, heeft z’n eigen verhaal en z’n eigen gebruiksaanwijzing. En daarom is geen dag hetzelfde. 

Afgelopen week vierde José haar 40-jarig jubileum bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Wognum. ’s Ochtends met muziek en chips bij de dagbesteding in de Boet en ’s middags een gezellig en creatief schilderfeestje met haar collega’s. Als twintigjarige begon José haar zorgcarrière als leerling in de gehandicaptenzorg bij WLGroep. Ze haalde haar diploma Z-verpleegkunde en ging aan de slag in de woningen. Gevolgd door ambulante zorg bij gezinnen met een gehandicapt kind thuis en het begeleiden van dagbesteding. En als gespecialiseerd oppas konden ouders door haar ook eens een avondje samen op pad. 

‘Voorlopig zijn ze nog niet van me af’

José: “Wat ik zo bijzonder aan onze cliënten vind, is dat ze zich iedere keer weer willen geven. Terwijl ze toch heel kwetsbaar zijn. Veel van hen kunnen door spraak niet zeggen wat ze willen of wat ze voelen. Mijn uitdaging is het om een cliënt zo goed te leren kennen, dat ik deze kan lezen en zijn of haar wensen kan vertalen.” Mensen vragen José tegenwoordig wel eens hoe lang ze nog ‘moet’ qua werk. José: “Het is voor mij geen kwestie van moéten, maar van mógen. Zolang ik het leuk vind, ga ik door. Ik wil graag lekker bezig zijn, dus voorlopig zijn ze nog niet van me af!”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda