Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen.
Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen. (Foto: archief)

Vijf hennepkwekerijen ontmanteld, illegale bewoning en onjuiste opslag gevaarlijke stoffen

112-nieuws

VOLENDAM - Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen. Er zijn ook twee bedrijfsvoertuigen in beslag genomen die vermoedelijk zijn betaald met geld dat in de hennepteelt verdiend is. De gemeente meldt dat de controle niet voor niets was en een klinkend resultaat heeft opgeleverd.  Dit vanwege en goede samenwerking tussen politie, douane, veiligheidsregio, omgevingsdienst en de gemeente.  De politie doet verder onderzoek naar de strafbare feiten.

 Met de elektra was geknutseld. Bij kortsluiting was brand of zelfs een explosie mogelijk. 

De brandweer heeft geassisteerd bij het op veilige wijze ontmantelen van de kwekerijen. In de hennepkwekerijen die zijn aangetroffen was apparatuur aanwezig om het gehalte CO2 (koolstofdioxide) in de lucht te verhogen. Hennepplantjes groeien dan harder, maar voor mensen is zo’n atmosfeer levensgevaarlijk. Met de elektra was geknutseld. Bij kortsluiting was brand of zelfs een explosie mogelijk. De criminelen die deze vijf kwekerijen hebben gebouwd, dachten alleen om hun winst en niet om risico’s voor omwonenden.

Politie-onderzoek 

De politie doet onderzoek naar strafbare feiten. Zolang de onderzoeken nog in behandeling zijn, zal de politie geen verdere bijzonderheden naar buiten brengen. De gemeente zal handhaven op de geconstateerde overtredingen die onder het bestuursrecht vallen. Mogelijk volgt daarover in de loop van volgende week verdere berichtgeving.

Signaal afgeven

Met de onaangekondigde integrale controle willen de gemeente Edam-Volendam en de samenwerkingspartners een signaal afgeven. Bedrijventerreinen kunnen helaas aantrekkelijk zijn voor illegale activiteiten. Maar ook op bedrijventerrein wordt gehandhaafd.

Regionaal plan

De actie in Volendam is onderdeel van een regionaal plan om de veiligheid op bedrijventerreinen te verbeteren.  In de regio Zaanstreek-Waterland zijn eerder integrale controles gehouden. In de loop van komend jaar worden deze onaangekondigde controles in de hele regio voortgezet. En dat kan dus ook in Edam-Volendam zijn.

Meld Misdaad Anoniem

Help de politie en andere opsporingsdiensten om criminele activiteiten tegen te gaan. De overtredingen die bij de controle vandaag zijn gevonden, zijn alleen maar negatief voor de buurt en voor omwonenden. U kunt helpen daartegen op te treden. Als u kennis heeft van strafbare feiten, kunt dat geheel anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. De werkwijze van dit meldpunt garandeert uw anonimiteit. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar, via telefoonnummer (0800) 7000. Op de website van Meld Misdaad Anoniem vindt u meer informatie

Afbeelding
Peperbloem organiseert workshop herfststuk maken Partnerbijdrage 15 sep, 08:09
Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Afbeelding
De Kleine Jantje Beton Loterij van start Algemeen 14 sep, 14:15
Afbeelding
Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend Algemeen 14 sep, 12:59
Afbeelding
Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend Algemeen 13 sep, 09:22
Afbeelding
Rectificatie special Rodi Duurzaam Algemeen 12 sep, 12:00
Afbeelding
Stoffelijk overschot aangetroffen in Markermeer 112-nieuws 8 sep, 20:51
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 7 sep, 14:31
Afbeelding
Een kijkje op de biodynamische boerderij van Jeroen en Rosalinde Duurzaam 6 sep, 17:00
Afbeelding
Warm weer trekt maden aan: tips om container madenvrij te houden Algemeen 6 sep, 14:49
Afbeelding
‘Israel en de laatste dagen’, zaterdag 10 september, 19.00 uur, AMVO Volendam Partnerbijdrage 6 sep, 13:41
Afbeelding
Le Champion zoekt vrijwilligers voor Dam tot Dam weekend Sport 5 sep, 08:54
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 1 sep, 13:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.