Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen.
Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen. (Foto: archief)

Vijf hennepkwekerijen ontmanteld, illegale bewoning en onjuiste opslag gevaarlijke stoffen

112-nieuws

VOLENDAM - Bij controles op en industrieterrein in Volendam zijn gisteren, 2 december, vijf hennepkwekerijen opgerold, is er een illegale woning in beeld gekomen en werd er ontdekt dat (op drie plaatsen) onjuist is omgegaan met de opslag van gevaarlijke stoffen. Er zijn ook twee bedrijfsvoertuigen in beslag genomen die vermoedelijk zijn betaald met geld dat in de hennepteelt verdiend is. De gemeente meldt dat de controle niet voor niets was en een klinkend resultaat heeft opgeleverd.  Dit vanwege en goede samenwerking tussen politie, douane, veiligheidsregio, omgevingsdienst en de gemeente.  De politie doet verder onderzoek naar de strafbare feiten.

 Met de elektra was geknutseld. Bij kortsluiting was brand of zelfs een explosie mogelijk. 

De brandweer heeft geassisteerd bij het op veilige wijze ontmantelen van de kwekerijen. In de hennepkwekerijen die zijn aangetroffen was apparatuur aanwezig om het gehalte CO2 (koolstofdioxide) in de lucht te verhogen. Hennepplantjes groeien dan harder, maar voor mensen is zo’n atmosfeer levensgevaarlijk. Met de elektra was geknutseld. Bij kortsluiting was brand of zelfs een explosie mogelijk. De criminelen die deze vijf kwekerijen hebben gebouwd, dachten alleen om hun winst en niet om risico’s voor omwonenden.

Politie-onderzoek 

De politie doet onderzoek naar strafbare feiten. Zolang de onderzoeken nog in behandeling zijn, zal de politie geen verdere bijzonderheden naar buiten brengen. De gemeente zal handhaven op de geconstateerde overtredingen die onder het bestuursrecht vallen. Mogelijk volgt daarover in de loop van volgende week verdere berichtgeving.

Signaal afgeven

Met de onaangekondigde integrale controle willen de gemeente Edam-Volendam en de samenwerkingspartners een signaal afgeven. Bedrijventerreinen kunnen helaas aantrekkelijk zijn voor illegale activiteiten. Maar ook op bedrijventerrein wordt gehandhaafd.

Regionaal plan

De actie in Volendam is onderdeel van een regionaal plan om de veiligheid op bedrijventerreinen te verbeteren.  In de regio Zaanstreek-Waterland zijn eerder integrale controles gehouden. In de loop van komend jaar worden deze onaangekondigde controles in de hele regio voortgezet. En dat kan dus ook in Edam-Volendam zijn.

Meld Misdaad Anoniem

Help de politie en andere opsporingsdiensten om criminele activiteiten tegen te gaan. De overtredingen die bij de controle vandaag zijn gevonden, zijn alleen maar negatief voor de buurt en voor omwonenden. U kunt helpen daartegen op te treden. Als u kennis heeft van strafbare feiten, kunt dat geheel anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. De werkwijze van dit meldpunt garandeert uw anonimiteit. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar, via telefoonnummer (0800) 7000. Op de website van Meld Misdaad Anoniem vindt u meer informatie

Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
Kwadijkerpark CV Online advertorial 17 nov, 09:34
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05
Afbeelding
Burger met vlizotrap vogelvrij Algemeen 15 nov, 11:31
Afbeelding
Frenkie de Jong: de vrolijke architect van Oranje Oranje 15 nov, 08:00
Afbeelding
WK 2022 in Qatar: speelschema & wanneer speelt Nederland? Sport 14 nov, 14:39
Afbeelding
Zelf oliebollen maken: het ultieme recept! Algemeen 11 nov, 08:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.