Geen Kaasmarkten Edam: ‘grootste struikelblok blijft handhaving 1,5 meter’

Algemeen
Dit jaar ook geen traditionele kaasmarkten ondanks verruimede coronamaatregelen.
Dit jaar ook geen traditionele kaasmarkten ondanks verruimede coronamaatregelen. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Ondanks alle verruimingen van de coronamaatregelen ziet het bestuur van de Stichting Kaasmarkt Edam ook deze zomer helaas geen kans om de traditionele kaasmarkten te houden in Edam. Groot struikelblok blijft de handhaving van de anderhalve meter maatregel die hoe dan ook onverkort van kracht blijft. Weliswaar lijkt er binnen die stringente maatregel wat ruimte te gloren maar de mitsen en maren die daarmee gepaard gaan stellen het bestuur voor een onoverkomelijk struikelblok. Jammer maar helaas…

Vol goede moed en enthousiasme richtte het bestuur zich afgelopen winter op het kaasmarktseizoen 2021. Inspectie van het materiaal, ontwerp van nieuwe flyers en affiches, aanschaf van stoffen voor nieuwe kostuums en al wat dies meer zij.

Aansprekende regionaal en nationaal bekende eregasten werden bereid gevonden belangeloos naar Edam te komen om de inmiddels vermaarde historische kaasmarkten luister bij te zetten.

Een welkome en welverdiende impuls voor de stad Edam na een uiterst getemperd coronajaar. Tenminste, zo leek het …

Nu het komende kaasmarktseizoen geen doorgang kan vinden beraadt het bestuur zich op een eenvoudig alternatief om in Edam op de kaasmarktdagen toch nog iets van haar kaasimago aan de toerist te kunnen laten zien. Om er volgend jaar dan weer als vanouds tegenaan te gaan.