Kerstvakantie in het Ontdeklab Volendam

Algemeen
In de kerstperiode zijn er weer nieuwe leuke activiteiten in het OntdekLAB van de bibliotheek Volendam waar je aan mee kunt doen.
In de kerstperiode zijn er weer nieuwe leuke activiteiten in het OntdekLAB van de bibliotheek Volendam waar je aan mee kunt doen. (Foto: Els Broers)

VOLENDAM - In de kerstperiode zijn er weer nieuwe leuke activiteiten in het OntdekLAB van de bibliotheek Volendam waar je aan mee kunt doen. 

Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je allemaal kunt verwachten in de kerstvakantie. 

RobotLAB speeltuin

In het OntdekLAB staan allerlei robots waar je mee kunt experimenteren. Bijvoorbeeld kleine Ozobots die je met kleurcodes kunstjes kunt laten doen. Maar ook de Dash en Cue robots die je met een visuele programmeertaal op de iPad gaat besturen. En niet te vergeten een Meccanoid robot die je met je stem kunt aansturen. 22 december van 16.00 tot 17.30 uur. 

GameLAB! VR Beat Saber

Beat Saber is de populairste VR game van dit moment. Gewapend met twee lichtzwaarden en een dosis adrenaline ga je op de beats van verschillende artiesten de kubussen te lijf. Wil je ook ervaren hoe leuk Beat Saber is, kom dan naar deze activiteit van het OntdekLAB in de bibliotheek Volendam. Donderdag 23 december van 16.00 tot 17.30 uur. 

Filmen met  greenscreen

Heb jij altijd al de hoofdrol in je eigen film willen spelen? Lijkt het je leuk 'short' (korte) film te maken met toffe special effects door gebruik te maken van een Green Screen? In deze workshop ga je samen een verhaal bedenken en dit uitwerken tot een echt script. Daarin bedenk je dan natuurlijk ook welke effecten je wilt bereiken met de Green Screen. Daarna Hierna worden de rollen verdeeld, de outfits uitgezocht en ga je de film opnemen. Woensdag 29 december van 14.00 tot 16.30 uur.

LED lichtshow

Wist je al dat je met de Micro:bit LED-verlichting kan besturen? Handig in deze donkere dagen! In deze workshop ga je een zelfgemaakt object met LED-lampjes versieren. Deze LED's stuur je vervolgens aan door het programmeren van de Micro:bit, en zo geef je jouw eigen draai aan een flitsend lichtfeestje. Woensdag 5 januari van 14.00 tot 16.00 uur. 

Lego Mindstorms

Ontdek de creatieve mogelijkheden van LEGO Mindstorms EV3! Bouw robots met behulp van de programmeer-app op je tablet. Daarna kun je met de 'drag-and-drop' interface je robot laten praten, lopen en denken - en hem allerlei opdrachten laten uitvoeren. Als je aan een nieuwe uitdaging toe bent, kunnen we de geavanceerde programmeermogelijkheden van de EV3 software onderzoeken op de pc en Mac.  Donderdag 6 en vrijdag 7 januari van 14.00 tot 17.00 uur. 

Wil je zeker zijn van een plekje tijdens de workshops geef je dan op via www.bibliotheekwaterland.nl/ontdeklab.html, maar gewoon langskomen kan natuurlijk ook.

Tijdens de kerstvakantie is er van alles te doen en te beleven.
Als je aan een nieuwe uitdaging toe bent, kunnen we de geavanceerde programmeermogelijkheden van de EV3 software onderzoeken op de pc en Mac.