Deze week in Zukke Zorgen op L.O.V.E.

13 jan, 16:34 Algemeen

VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur geeft het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer u allerlei informatie. Samen met  technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond, dus luistert u mee? 

Boerderijstichting Noord-Holland zet zich in voor het behoud van de typische stolpboerderij. Door hun piramide vormige daken vormen stolpboerderijen een herkenbaar silhouet in het Noord-Hollandse landschap. Maar dat silhouet dreigt te verdwijnen. Gelukkig is daar Boerderijstichting Noord Holland! 

Op verschillende manieren zet de stichting zich in om deze karakteristieke boerderijen te behouden. Zo helpen zij nieuwe stolpeigenaren om de stolp te behoeden van de sloop. Ook helpen zij mee om met allerlei innovaties de stolpen te behouden. Daarnaast zijn zij een platform voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht rondom de boerderij en het agrarisch erfgoed rondom de stolpboerderij. 

Want alleen zo kunnen de iconen van het Noord-Hollands landschap in stand gehouden worden en blijft het voor iedereen mogelijk om af en toe een ritje te maken met de auto en ‘boerderijen te kijken’. Ed Pielkenrood van Boerderijstichting Noord Holland schuift 19 januari aan bij Zukke Zorgen om meer te vertellen over de stichting. Heeft u vragen voor Ed Pielkenrood? Bel: 0299 369916.

Afbeelding
Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren Bedrijf in Beeld 12 mei, 10:47
Afbeelding
Leden PRO en Netwerk Purmerend op bezoek bij FC Volendam Algemeen 12 mei, 10:07
Afbeelding
Culinaire proeverij Edam Algemeen 10 mei, 11:35
Afbeelding
Verrassende opzet Pianowandeling: ‘eendagsfestivalletje’ Algemeen 6 mei, 15:15
Afbeelding
Nala zoekt een beetje rust Verhuisdier van de week 5 mei, 10:49
Afbeelding
Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van radio Oranje) Algemeen 3 mei, 12:28
Afbeelding
Weggeefshop voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 3 mei, 10:12
Afbeelding
Rommelmarkt Warder Algemeen 2 mei, 14:06
Afbeelding
Lorena and The Tide in de Harmonie Algemeen 2 mei, 13:54
Afbeelding
Popkoor Afslag Edam 25 jaar Algemeen 2 mei, 13:35
Afbeelding
Doe in meivakantie mee met OntdekLAB Algemeen 28 apr, 15:52
Afbeelding
Puck wil graag zijn energie kwijt Verhuisdier van de week 28 apr, 09:20
Afbeelding
Halve Maen naar Zaandam Algemeen 26 apr, 16:58
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.