In het Ontdeklab Volendam is van alles en nog wat te beleven.
In het Ontdeklab Volendam is van alles en nog wat te beleven. (Foto: Els Broers)

Weer volop activiteiten in het OntdekLAB Volendam

18 jan, 11:54 Algemeen

VOLENDAM - In het OntdekLAB Volendam is er van alles en nog wat te beleven voor jong en oud. Speciaal voor deze periode zijn er weer nieuwe activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten in het OntdekLAB Volendam die volgende week plaatsvinden. 

Het Ontdeklab moet een plek worden waar kinderen kunnen dromen over wat ze later kunnen worden, het moet ze stimuleren en laten zien en ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Virtual Reality, 3D-design, Apps, drones, robotica en andere technologische ontwikkelingen. 

En dat is zeker niet alleen voor ‘de whizzkids’. “Jongeren krijgen in hun beroepen straks veelal te maken met dit soort technologie. De bakkers van de toekomst worden ook 3D-designers omdat ze 3D-figuren in chocola kunnen printen voor op een verjaardagstaart!”, aldus directeur Van Halderen van Bibliotheek Waterland. 

MaakLAB-Maak je eigen piano

Woensdag 26 januari  kun je een piano maken van papier en karton. En het mooiste is dat je deze piano ook echt kan bespelen. Tijd: van 16.00 tot 17.30 uur. Meer informatie vind je hier.

RoboLAB- Robospeeltuin

In het OntdekLAB staan diverse robots waarmee je kunt experimenteren zoals Ozobots die je kunt programmeren met kleurcodes. Maar ook Dash & Dot robots waarvoor je op een ipad een programma kunt schrijven. Tijdens deze middag, donderdag 27 januari 16.00 tot 17.30 uurmag je overal aanzitten. Meer info vind je hier.

Ontdekdag 

Op de OntdekDag, vrijdag 28 januari 15.00 – tot 17.30 uur, bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar er zijn ook VR brillen, robots paraat. Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en de medewerkers van het OntdekLAB staan klaar om je te helpen. Meer info vind je hier.

Wil je zeker zijn van een plekje tijdens de workshops geef je dan op via bibliotheekwaterland.nl/ontdeklab. Maar gewoon langskomen kan ook natuurlijk. Het Ontdeklab is overigens niet alleen toegankelijk voor kinderen. Ook volwassenen en senioren kunnen terecht in het lab. 

Afbeelding
Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren Bedrijf in Beeld 12 mei, 10:47
Afbeelding
Leden PRO en Netwerk Purmerend op bezoek bij FC Volendam Algemeen 12 mei, 10:07
Afbeelding
Culinaire proeverij Edam Algemeen 10 mei, 11:35
Afbeelding
Verrassende opzet Pianowandeling: ‘eendagsfestivalletje’ Algemeen 6 mei, 15:15
Afbeelding
Nala zoekt een beetje rust Verhuisdier van de week 5 mei, 10:49
Afbeelding
Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van radio Oranje) Algemeen 3 mei, 12:28
Afbeelding
Weggeefshop voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 3 mei, 10:12
Afbeelding
Rommelmarkt Warder Algemeen 2 mei, 14:06
Afbeelding
Lorena and The Tide in de Harmonie Algemeen 2 mei, 13:54
Afbeelding
Popkoor Afslag Edam 25 jaar Algemeen 2 mei, 13:35
Afbeelding
Doe in meivakantie mee met OntdekLAB Algemeen 28 apr, 15:52
Afbeelding
Puck wil graag zijn energie kwijt Verhuisdier van de week 28 apr, 09:20
Afbeelding
Halve Maen naar Zaandam Algemeen 26 apr, 16:58
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.