Deze week in Zukke Zorgen: Fred Oosterhuis

Algemeen
Fred Oosterhuis.
Fred Oosterhuis. (Foto: aangeleverd)

EDAM-VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur geeft het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer u allerlei informatie. Samen met de technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond, dus luistert u mee? 

Fred Oosterhuis was ‘mister Persoonsgerichtwerken’ binnen stichting de Zorgcirkel. “Het belangrijkste bij PGW is dat ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen en een bijdragen leveren aan de maatschappij. Dat is een vereiste om zich mens te voelen. Gezamenlijk zoeken naar een zo hoog mogelijk welzijnsniveau geeft medewerkers ook nog eens meer werkplezier”, zoals Fred zijn visie op persoonsgericht werken vertaalt. Maar hoe ziet dit er uit in de praktijk? En hoe inspireerde Fred zijn collega’s bij de Zorgcirkel om mee te gaan in deze visie? En hoe staat het er momenteel voor?

Fred heeft maar liefst 45 jaar in de zorg gewerkt, hoe kijkt hij terug op al deze jaren? En wat waren voor hem hoogtepunten en dieptepunten? Onlangs nam Fred afscheid van zijn werk bij de Zorgcirkel, dit deed hij op een bijzondere manier: hij liep langs alle vestigingen van de Zorgcirkel. Hoe was deze 57 kilometer lange tocht voor hem? En was dit alvast een training voor de West Highwayroute die hij gaat lopen in Mei in het prachtige Schotland?

Met zijn jarenlange ervaring weet Fred vast genoeg te vertellen. Benieuwd? Luister dan 26 januari naar Zukke Zorgen. 

Fred heeft maar liefst 45 jaar in de zorg gewerkt, hoe kijkt hij terug op al deze jaren?