Verhuisdier van de week: Orita kan wel wat geluk gebruiken

Algemeen
Orita kan het met iedereen goed vinden.
Orita kan het met iedereen goed vinden. ((Foto: aangeleverd))

Dit is Orita, een ongesteriliseerd Podenco teefje van 12 jaar oud. Haar verhaal is ontzettend verdrietig, want ze is in Spanje (na een leven lang gewerkt te hebben voor haar baasje) gedumpt in een dodingsstation. Orita had geluk, want ze werd vrijgekocht en uiteindelijk kon ze naar Nederland komen, om hier een veilig en gelukkig bestaan op te bouwen. Ze verblijft nu bij een gastgezin en geniet met volle teugen van het leven hier in Nederland. 

Zachtaardig

Orita is lief, zachtaardig, aanhankelijk en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en bij je te liggen op de bank. Ze kan het met iedereen goed vinden. Mensen (ook kinderen), andere honden en zelfs katten, ze vindt het allemaal even gezellig. 

Gezien de nachten in het asiel in Spanje erg koud waren, heeft Orita wat problemen met haar longen gekregen. Hiervoor krijgt zijn medicatie (pufjes), om het hoesten te verhelpen. Het is nog onbekend hoe lang zijn deze medicatie nodig heeft. Verder heeft Orita haar vaccinaties gehad, is ze gechipt en heeft ze haar eigen Europese paspoort.

Orita heeft haar koffertje al ingepakt en kijkt uit naar haar definitieve huisje.

Een thuis waar ze alle liefde en aandacht krijgt en waar ze mag gaan genieten van haar oude dag.

Waar is gouden mand?

Wie heeft er een gouden mand klaarstaan voor dit ontzettende lieve dametje?

Ben je benieuwd of Orita bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.