Tentoonstelling ‘Tien voor Elf; de bijna-ramp van de Speeltoren’

Algemeen
Het Coopmanshuys.
Het Coopmanshuys. (Foto: aangeleverd)

EDAM - In mei 2022 is het alweer 50 jaar geleden dat de Speeltoren dreigde om te vallen. Ter herdenking van deze gebeurtenis zal vanaf 10 mei de tentoonstelling ‘Tien voor Elf; de bijna-ramp van de Speeltoren’ te zien zijn in het Stadhuis. De foto’s van C. Barton Van Flymen en bijbehorende verhalen staan centraal in deze verrassende belevenis-tentoonstelling. Zie voor info over de tentoonstelling www.tienvoorelf.nl 

Parallel hieraan wordt de zolder van het Coopmanshuys ingericht voor de tentoonstelling ‘Torens, tempels en bijzondere bouwsels’ vastgelegd door W.O.J. Nieuwenkamp.Om deze aantrekkelijke tentoonstellingen te organiseren, nu en in de toekomst, heeft het Edams Museum uw steun nodig.

Draagt u Edam een warm hart toe? Bent u geïnteresseerd in kunst en cultuur? Vindt u het belangrijk dat de rijke historie van Edam en omstreken getoond wordt aan een breed publiek? Bent u van mening dat Edam een actief museum verdient en zorgt voor een rijke collectie?

Word dan ‘Vriend van het Edams Museum’ door € 20,00 of meer over te maken op NL68 RABO 0192 3386 76. U ontvangt regelmatig de Nieuwsbrief van het Edams Museum én u en uw inwonende gezinsleden hebben gratis toegang tot het museum. Als extra aanbieding aan vrienden van het Edams Museum kunt u in het Stadhuis het prachtige boek Tien voor Elf van C. Barton Van Flymen en Marianne Jonkman-Klok kopen met €5 korting (€20 i.p.v. €25).

Aanmelden kan via een e-mail naar info@edamsmuseum.nl