Aftrap culturele seizoen in Grote Kerk Oosthuizen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTHUIZEN - Op 1 mei is de aftrap van het culturele seizoen met de tentoonstelling van de beeldend kunstenaars Dirk en Jaap Oudes in de Grote Kerk in Oosthuizen. Deze unieke tentoonstelling biedt kleurrijke schilderkunst van vader Dirk en wederom de sprankelende tekenkunst van zoon Jaap.

Dirk Oudes,1895-1969, startte als autodidact in een stijl die sterk doet denken aan werk van Van Gogh. Ook het werk van Picasso inspireerde hem. Al spoedig ontwikkelt hij zijn eigen stijl en vormentaal. Zijn werk is kleurrijk, humoristisch en heden ten dage nog springlevend!

Toevallige ontmoetingen

Jaap Oudes,1926-1998, was vooral geïnteresseerd in cultureel erfgoed, volksgebruiken en geschiedenissen van mensen. Zijn tekeningen verbeelden verhalen die hij onderweg hoorde in de vele toevallige ontmoetingen op zijn reizen door Nederland en Vlaanderen. Zijn meesterlijke “getekende verhalen” doen soms denken aan het werk van Chagall. In de tentoonstelling wordt ook aandacht geschonken aan gedichten gemaakt door leden van de Alkmaarse Dichterskring. Zij hebben zich laten inspireren door de tekeningen van Jaap Oudes.

Entree gratis 

De tentoonstelling is te zien van 1 mei tot en met 22 mei. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Entree gratis. Raadhuisstraat 61, Oosthuizen.