Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van radio Oranje)

Algemeen
Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van radio Oranje).
Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van radio Oranje). (Foto: aangeleverd)

BEETS - Zondag 15 mei om 15.30 uur in de Kerk van Beets: Anne Rose Bantzinger over haar moeder Jetje (van Radio Oranje) en haar vader Cees, kunstenaar Bantzinger.  ‘Wij zien elkaar, maar wanneer… ja, wanneer? Op een dag vol vreugde en vol zonneschijn!’ In 1941 zong ‘Jetje van Radio Oranje’ in Londen deze opbeurende vertaling van het toen al populaire lied “We’ll Meet Again”. 

Jetty Paerl (1921-2013) stak met haar liedjes vanuit Londen als ‘Jetje’ luisteraars naar Radio Oranje in bezet gebied een hart onder de riem. Na de oorlog bleef ze zangeres. Ze schitterde onder meer als leading lady in de beroemde Snip en Snap Revue en ze was in 1956 de eerste deelnemer van het allereerste Eurovisie Songfestival. Haar man Cees Bantzinger (1914-1985) was veelzijdig beeldend kunstenaar en tekenend journalist. 

Hun dochter, de journalist Anne-Rose Bantzinger (62), praat op 15 mei 2022 in de Kerk van Beets over haar bijzondere ouders. Ze is bezig met een boek met de werktitel Van het één kwam het ander.

Omroep MAX zond 4 mei 2021 een aangrijpende documentaire over haar ouders uit. Aangrijpend, omdat Jetty Paerl in 1985 alsnog een tik van de oorlog kreeg toen haar man zelfmoord pleegde. 

Edgar Stuurman interviewt Anne-Rose Bantzinger in een theatraal, muzikaal en kunstzinnig decor, in de kerk van Beets, Beets 51, Beets. Toegang € 7,50. Reserveren kan  via de website: www.kerkbeets.nl