Keje Molenaar tijdens het interview met Nancy Burrie en Henry Wassink.
Keje Molenaar tijdens het interview met Nancy Burrie en Henry Wassink. (Foto: Els Broers)

Leden PRO en Netwerk Purmerend op bezoek bij FC Volendam

Algemeen

VOLENDAM - Zo’n 60 leden van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en Netwerk Purmerend waren woensdag 11 mei op bezoek bij FC Volendam. Zij kregen aan de hand van een rondleiding in het stadion en een interview met oud-profvoetballer Keje Molenaar een indruk van de gang van zaken bij de zojuist naar de eredivisie gepromoveerde club. Na afloop was er onder het genot van een hapje en een drankje voldoende ruimte voor een gezellige napraat. 

De rondleiding was koren op de molen van Klaas Schilder en Jan Bas Veltman, die elk een deel van de groep voor hun rekening namen. De PRO- en Netwerk Purmerend-leden werden bedolven onder de mooie verhalen en anekdotes. Klaas Schilder, die vanwege bij ruim 24-jarig ‘dienstverband’ bij de club met gemak Mister FC Volendam mag noemen, kwam letterlijk en figuurlijk tijd te kort om zijn talloze ervaringen te vertellen. De gasten hingen aan zijn lippen bij het horen van de verhalen over de vele trainers die hij in de afgelopen bijna kwart eeuw heeft meegemaakt. Onder wie Leo Beenhakker, Stanley Menzo en Wim Jonk. Bijna lyrisch en terecht trots was Schilder over de Volendamse internationals Gerrie en Arnold Mühren, Kees ‘Pier’ Tol en Wim Jonk, de huidige trainer/coach van FC Volendam. “Er is geen club in Nederland waarvan vier spelers zoveel prijzen hebben gewonnen”, liet hij fijntjes weten.

Nancy Burrie van Netwerk Purmerend en Henry Wassink, een van de voorzitters van de PRO:, gingen eens goed zitten voor het interview met Keje Molenaar, die momenteel zitting heeft in de Raad van Commissarissen van FC Volendam. Molenaar maakte zich drie jaar geleden met Jan Smit sterk voor de komst van Team Jonk, bestaande uit Wim Jonk en Ruben Jongkind. Het duo levert tot nu toe vakwerk, want binnen drie jaar is de opmars naar het hoogste voetbalpodium van Nederland voltooid. Niet geheel toevallig was Molenaar ook betrokken bij de Fluwelen Revolutie, die destijds bij Ajax onder aanvoering van Johan Cruijff een gigantische verandering teweeg bracht. Iedereen weet hoe dit is afgelopen, want het bracht de Amsterdammers opnieuw tot een Europese topclub.

Keje Molenaar, die in het dagelijks leven een druk advocatenkantoor runt, wist onder meer te vertellen dat het gedachtengoed van Johan Cruijff niet alleen bij Ajax maar zeker ook bij FC Volendam de ogen heeft geopend. “Zoals we allemaal weten is Wim dé ultieme uitdrager van de wijze waarop Johan een club wil laten functioneren, zowel binnen als buiten de lijnen. Wim en zijn mensen doen het uitstekend hier en we hopen dat die lijn zich volgend seizoen en in de toekomst zich doorzet. Want we willen een structurele eredivisieclub worden.” En met een knipoog naar de Heen en Weer: “Ik heb tijdens onze promotietoer door het dorp tegen de jongens gezegd: geniet er maar van, want dit is de laatste keer dat jullie dit meemaken. We willen nooit meer terug naar de Keuken Divisie.”

Tot slot haalde Molenaar de relatie topsport en ondernemerschap aan. De rode draad was duidelijk: haal alles uit de kast om je bedrijf zo efficiënt en met oog voor detail te leiden. “Ik werkte jaren achtereen in een maatschap. Dat was hartstikke leuk. Totdat zich het ideale moment voordeed om voor mezelf te beginnen. Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

In de perskamer vertelt Klaas Schilder mooie anekdotes.
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Burendag 2022: ‘Buurtgenoten hebben behoefte aan verbinding na twee jaar corona’ Algemeen 13 jun, 15:29
Afbeelding
Kaasmarkt Edam start met nieuw elan seizoen 2022 Algemeen 11 jun, 12:13
Afbeelding
Archeologisch onderzoek bij Warder Algemeen 11 jun, 12:09
Afbeelding
ANWB start fietsinzamelingsacties in Noord-Holland Algemeen 10 jun, 14:16
Afbeelding
Zomerkriebels programma voor senioren Algemeen 9 jun, 11:35
Afbeelding
OntdekLab activiteit in bibliotheek Volendam Algemeen 7 jun, 19:31
Afbeelding
Subsidieverordening Landbouwportaal Noord-Holland open Algemeen 7 jun, 11:13
Afbeelding
Bonnie houdt van genieten Verhuisdier van de week 2 jun, 10:17
Afbeelding
IVN-activiteit: ‘Wat zwemt er in de sloot?’ Algemeen 30 mei, 14:34
Afbeelding
Verkoopexpositie Grote Kerk Edam Algemeen 30 mei, 14:10
Afbeelding
Peuterparade met Martine in de Bibliotheek Volendam Algemeen 30 mei, 13:56
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.