Concert Zang Edam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Concert Zang Edam in Nicolaaskerk 

EDAM - Op zaterdagavond 18 juni kan Zang Edam het publiek eindelijk weer laten genieten van klassieke koormuziek, deze keer in de Nicolaaskerk aan de Voorhaven 124.

De afgelopen twee jaar heeft het koor alle geplande concerten uiteindelijk moeten afgelasten, maar de zangers hebben zich door alle lockdowns heen geworsteld en staan nu klaar voor een zomerconcert.

Onder de bezielende leiding van dirigent Benjamin Bakker zal Zang Edam enkele werken uitvoeren uit de periode van de Romantiek. De avond begint met het Kyrie dat door Gottlob Bierey gearrangeerd is bij het adagio uit de Mondscheinsonate van Ludwig van Beethoven. Dat wordt gevolgd door het vierde deel uit Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms en diens Schicksalslied. Tenslotte zingt Zang Edam de zevendelige Psalm 42 van Felix Mendelssohn Bartholdy. Het koor wordt begeleid door Wim Voogd en Jacco Lamfers op de vleugel. De sopraan Merel van Geest neemt de solopartijen voor haar rekening. Het concert begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

Al met al belooft het een prachtige culturele invulling te worden voor een mooie zomeravond. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.zangedam.nl of voor aanvang van het concert in de Nicolaaskerk.