Edam in het teken van het gratis openluchtfestival Kaaspop

Algemeen
"We krijgen eindelijk weer een echt Kaaspop festival met bands en publiek!”
"We krijgen eindelijk weer een echt Kaaspop festival met bands en publiek!” (Foto: aangeleverd)

EDAM - Edam staat 4 juni weer in het teken van het gratis openluchtfestival Kaaspop. Dat betekent na twee jaar weer met elkaar als vanouds genieten van fantastische live-optredens, dj’s, diverse activiteiten en natuurlijk een hapje en een drankje.

De organisatie van Kaaspop is dolenthousiast en er al helemaal klaar voor. Voorzitter Bert-Jan Wissink kan zijn geluk niet op: “We krijgen eindelijk weer een echt Kaaspop festival met bands en publiek!” Op 3 podia – de Beestenmarkt, de Kaasmarkt en onder de Speeltoren – staat Kaaspop als een huis met een gevarieerd programma dat losbarst om 12 uur en eindigt om 22:00 uur.

De programmering van het festival heeft alles in zich met een afwisselend en toegankelijk muzikaal aanbod. “Dus geen snoeiharde techno of hardcore maar bijvoorbeeld wel een bigband. En we wilden dit jaar ook meer lokale bands een podium bieden”, aldus Bert-Jan. Zo spelen onder meer Ted Boss & the Remains, Old Spice en the Breeze op het festival. Programmeur Frank van den Berg maakte de line-up compleet met een fantastische selectie bands die op dit moment ‘hot & hip’ zijn. Alle soorten muziek komen aan de orde, van jazz, soul, blues, pop tot en met rock & roll. Denk aan POM, Prins S en de geit, Three Little Clouds en Rauw & Teder.

Drie podia en Food Allee

Zoals ieder jaar is Kaaspop dus een cultureel muziekfestival voor iedereen, jong en oud. Bosvolk heeft weer een geweldig programma voor de kinderen samengesteld. La-Danse Dans en Sport zal verspreid over de middag verschillende stijlen van dans opvoeren en de jeugd laten meezingen en dansen op bekende liedjes. Verder host de PX het songwriterspodium onder de Speeltoren - een perfecte ‘chill’ locatie om gezellig en aandachtig naar de muzikanten te luisteren. Naast live-optredens is er muziek van diverse DJ’s. En natuurlijk worden de 3 podia verbonden door de Food Allee in de Graaf Willemstraat voor de lekkere trek.

Topacts

Kaaspop heeft 2 absolute toppers weten te strikken om het festival af te sluiten. De Beestenmarkt wordt afgesloten door de band Komodo. Met net een nieuw album zal deze band een geweldige ‘vintage exotic rock & rol’ show neerzetten. Blanko is slotact van het festival en beklimt om 21:00u het podium op de Kaasmarkt. Bert-Jan licht enthousiast toe: “Blanko is natuurlijk een lokale topper en heeft een vaste groep fans opgebouwd. Zijn langverwachte album is net uit en hij gooit hoge ogen met zijn live-optredens dus leek dit ons een perfecte slotact op de Kaasmarkt.” Zoals Blanko zelf zegt: “Het wordt een rock & show waar gedanst, gesprongen en meegezongen kan worden”. En wie na Kaaspop nog even door wilt, kan terecht bij Café de Harmonie voor de Kaaspop Afterparty met Pale Puma en Radio Dwars.

Over Kaaspop

Kaaspop is een cultureel muziekfestival voor jong en oud in het historische stadje Edam. Podia op de Kaasmarkt, de Beestenmarkt en onder de Speeltoren en de Food Allee bieden prachtige Edamse decors voor diverse artiesten en activiteiten. Ieder jaar biedt Kaaspop een afwisselend programma met voor ieder wat wils: live muziek, dans, een kinderprogramma en natuurlijk een hapje en een drankje. Het openluchtfestival is gratis toegankelijk en draait volledig op vrijwilligers.

Zie ook www.kaaspop.nl